Conopida in otet la borcan

Te rugam sa astepti...
Timp de preparare
15 min
Timp de gatire
30 min
Dificultate
mediu
Portii
4 persoane
Servire
Neprecizat
Postat de:
Postat in:
1 lingura
Piper boabe
1 lingura
Sare neoidata muraturi
200 grame
Zahar
500 mililitri
Otet
1 L
Apa
3 crengute
Cimbru
3 crengute
Marar
4 frunze
Dafin
6 catei
Usturoi
1 bucata
Hrean
1 bucata
Morcov
1 kilogram
Conopida
Conopida in otet la borcan

Recomandari, trucuri, secrete pentru reteta de conopida in otet pentru iarna

  • Procura ingrediente sanatoase de la mici producatori locali – vezi AICI
  • Masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
  • Se alege o conopida proaspata si fara pete. Daca exista pete, acestea se indeparteaza.
  • Hreanul se adauga pentru a pastra buchetelele de conopida tari.
  • Se folosesc crengute uscate de marar si cimbru.
  • Se foloseste sare neiodata pentru muraturi, intrucat sarea cu iod poate distruge bacteriile responsabile pentru fermentarea si murarea legumelor.
  • Se poate inlocui zaharul cu sirop de agave sau miere. (100 de grame de zahar se inlocuiesc cu 125 de grame de miere. Cantitatea de lichid din reteta se reduce cu o lingura, pentru fiecare 100 de grame de zahar inlocuit cu miere.)
  • Pentru un aspect estetic, morcovul se poate taia in forme diverse.
  • Conopida in otet se plaseaza in borcane mici, ca sa poata fi mancate imediat dupa deschidere.
  • Conopida in otet la borcan se va pastra in loc intunecos si racoros.
  • Dupa o saptamana, conopida este gata de consum

De ce sa pregatim reteta de conopida in otet?

  • Conopida este bogata in antioxidanti, acid folic, vitamina B6, vitamina C si minerale precum calciu, fosfor, magneziu, mangan, zinc, seleniu si sodiu.
  • Conopida contine compusi vegetali care reduc riscul aparitiei bolilor de inima si al cancerului.
  • Conopida contine fibre pentru a imbunatati pierderea in greutate si digestia.
  • Conopida detoxifica corpul intrucat ajuta organismul sa activeze enzimele din ficat, care ajuta la detoxifierea mai multor organe.
  • Conopida contine o substanta numita colina, care este esentiala pentru invatare si memorie.
  • Conopida ajuta femeile in timpul sarcinii, fiind bogata in folati si vitamine care ajuta la cresterea celulelor.
  • Conopida contribuie la asigurarea starii de sanatate a inimii, protejeaza sistemul imunitar, reduce riscul de cancer, reduce nivelul de colesterol, ajuta la pierderea in greutate.

Esti in grupul „Mananca sanatos – Sanatate pentru corp si creier”? 

  • Daca inca nu esti in grup, da click aici si alatura-te celei mai mari comunitati din Romania preocupate de alimentatia sanatoasa: Mananca sanatos – Sanatate pentru corp si creier | Facebook
  • Iar daca gatesti acesta reteta de conopida in otet, mandreste-te in grup, plasand imagini cu ceea ce ai pregatit.

Alte retete asemanatoare care te-ar putea interesa:

Daca doresti o alta reteta, verifica CUPRINSUL sau foloseste motorul de cautare din site. 

  1. Conopida se spala si se curata de impuritati si pete. I se inlatura cotorul gros si se desface in buchetele.
  2. Morcovul se curata si se taie in rondele. Hreanul se curata si se taie in fasii.
  3. Se curata usturoiul si se pregatesc foile de dafin, crengutele de cimbru uscat si marar.
  4. Pe fundul borcanului se pun crengute de marar si cimbru uscat. Apoi se indeasa in borcan buchetelele de conopida, iar printre ele se adauga rondele de morcov, catei de usturoi, fasii de hrean, piperul si frunzele de dafin. Deasupra se indeasa din nou crengute de cimbru uscat si marar.
  5. Intr-o oala se prepara saramura din apa, otet, zahar si sare. Se pune pe foc, se da un clocot si apoi se lasa la racorit putin.
  6. Borcanele se plaseaza pe o tava metalica. Se adauga treptat saramura fierbinte cu polonicul. Se infileteaza capacele.
  7. Borcanele pregatite astfel se acopera cu o patura groasa si se lasa sa se raceasca pana a doua zi.

Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.

Trebuie sa fii autentificat ca sa postezi un comentariu.

Inscrie-te acum!

Suntem ceea ce mancam. Sa invatam sa mancam sanatos!