- Timp de preparare
- 15 min
- Timp de gatire
- 30 min
- Dificultate
- mediu
- Portii
- 4 persoane
- Servire
- Neprecizat
- Postat de:
- Postat in:
- 6 octombrie 2020

Recomandari, trucuri, secrete
- masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
- hreanul se adauga pentru a pastra muraturile tari
- se folosesc crengute uscate de marar si cimbru
- se foloseste sare neiodata pentru muraturi
- pentru un aspect estetic, morcovul se poate taia in forme diverse
- conopida murata la borcan se va pastra in loc intunecos si racoros
- Conopida se spala si se curata de impuritati si pete. I se inlatura cotorul gros si se desface in buchetele.
- Morcovul se curata si se taie in rondele. Hreanul se curata si se taie in fasii.
- Se curata usturoiul si se pregatesc foile de dafin, crengutele de cimbru uscat si marar.
- Pe fundul borcanului se pun crengute de marar si cimbru uscat. Apoi se indeasa in borcan buchetelele de conopida, iar printre ele se adauga rondele de morcov, catei de usturoi, fasii de hrean si frunze de dafin. Deasupra se indeasa din nou crengute de cimbru uscat si marar.
- Intr-o oala se prepara saramura din apa, otet, zahar si sare. Se pune pe foc, se da un clocot si apoi se lasa la racorit putin.
- Borcanele se plaseaza pe o tava metalica. Se adauga treptat saramura fierbinte cu polonicul. Se infileteaza capacele.
Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.