Castraveti in otet

Te rugam sa astepti...
Timp de preparare
20 min
Timp de gatire
15 min
Dificultate
mediu
Portii
4 persoane
Servire
Neprecizat
Postat de:
Postat in:
5 bucati
Hrean
3 crengute
Marar
2 bucati
Morcovi
5 catei
Usturoi
15 bucati
Piper boabe
2 bucati
Cepe
3 lingurite
Mustar boabe
1 kilogram
Castraveti
600 mililitri
Apa
15 grame
Sare mare
20 grame
Zahar
270 mililitri
Otet
Castraveti in otet

Recomandari, trucuri, secrete

  • masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
  • hreanul se foloseste pentru a pastra muraturile crocante
  • se foloseste sare neiodata pentru muraturi
  • reteta clasica pentru saramura este: 1 litru apa, 25 grame sare, 20 grame zahar, 450 ml otet.
  • castraveti preparati astfel se mureaza in 4-6 saptamani
  • se pastreaza la racoare, in camara, rezistand si 1 an daca sunt bine preparati
  1. Se spala castravetii, hreanul si morcovii. Hreanul se taie in fasii lungi si inguste, iar morcovii rondele.
  2. Ceapa se curata si se taie rondele.
  3. Pe fundul borcanelor se aseaza cateva rondele de ceapa, cateva boabe de mustar si cate o crenguta de marar.
  4. Castravetii se indesea in picioare in borcane. Printre ei se strecoara fasiile de hrean, rondelele de morcov si cateii de usturoi.
  5. Deasupra castravetilor se aseaza din nou cateva rondele de ceapa si cateva boabe de mustar. Se adauga cateva boabe de piper, iar deasupra se indeasa cate o crenguta de marar.
  6. Intr-o oala se pune la fiert apa cu sarea si zaharul. Cand fierbe, se adauga otetul si se stinge focul. Se lasa 5 minute la racorit.
  7. Borcanele se plaseaza intr-o tava metalica (pentru a nu crapa la umplere) si se toarna in ele saramura fierbinte cu ajutorul unui polonic.
  8. Dupa ce se mai racoreste saramura, se infileteaza capacele.
  9. Pofta mare! Scrie in comentarii cum prepari tu castravetii in otet, ce trucuri si secrete folosesti.

Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.

Lasă un răspuns

Nota Comentariile de pe acest site reflecta viziunile autorilor acestora si nu in mod necesar ale administratorului site-ului. Membrii sunt incurajati sa se abtina de la comportamente indezirabile si comentarii injurioase. Ne rezervam dreptul de a sterge oricand orice comentariu, fara instiintare si explicatii.

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt insemnate cu *

*
*

Inscrie-te acum!

Suntem ceea ce mancam. Sa invatam sa mancam sanatos!