- Timp de preparare
- 20 min
- Timp de gatire
- 15 min
- Dificultate
- mediu
- Portii
- 4 persoane
- Servire
- Neprecizat
- Postat de:
- Postat in:
- 6 octombrie 2020
- 5 bucati
- Hrean
- 3 crengute
- Marar
- 2 bucati
- Morcovi
- 5 catei
- Usturoi
- 15 bucati
- Piper boabe
- 2 bucati
- Cepe
- 3 lingurite
- Mustar boabe
- 1 kilogram
- Castraveti
- 600 mililitri
- Apa
- 15 grame
- Sare mare
- 20 grame
- Zahar
- 270 mililitri
- Otet

Recomandari, trucuri, secrete
- masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
- hreanul se foloseste pentru a pastra muraturile crocante
- se foloseste sare neiodata pentru muraturi
- reteta clasica pentru saramura este: 1 litru apa, 25 grame sare, 20 grame zahar, 450 ml otet.
- castraveti preparati astfel se mureaza in 4-6 saptamani
- se pastreaza la racoare, in camara, rezistand si 1 an daca sunt bine preparati
- Se spala castravetii, hreanul si morcovii. Hreanul se taie in fasii lungi si inguste, iar morcovii rondele.
- Ceapa se curata si se taie rondele.
- Pe fundul borcanelor se aseaza cateva rondele de ceapa, cateva boabe de mustar si cate o crenguta de marar.
- Castravetii se indesea in picioare in borcane. Printre ei se strecoara fasiile de hrean, rondelele de morcov si cateii de usturoi.
- Deasupra castravetilor se aseaza din nou cateva rondele de ceapa si cateva boabe de mustar. Se adauga cateva boabe de piper, iar deasupra se indeasa cate o crenguta de marar.
- Intr-o oala se pune la fiert apa cu sarea si zaharul. Cand fierbe, se adauga otetul si se stinge focul. Se lasa 5 minute la racorit.
- Borcanele se plaseaza intr-o tava metalica (pentru a nu crapa la umplere) si se toarna in ele saramura fierbinte cu ajutorul unui polonic.
- Dupa ce se mai racoreste saramura, se infileteaza capacele.
- Pofta mare! Scrie in comentarii cum prepari tu castravetii in otet, ce trucuri si secrete folosesti.
Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.
Trebuie sa fii autentificat ca sa postezi un comentariu.