- Timp de preparare
- 20 min
- Timp de gatire
- 15 min
- Dificultate
- mediu
- Portii
- 4 persoane
- Servire
- Neprecizat
- Postat de:
- Postat in:
- 6 octombrie 2020
- 5 bucati
- Hrean
- 3 crengute
- Marar
- 2 bucati
- Morcovi
- 5 catei
- Usturoi
- 15 bucati
- Piper boabe
- 2 bucati
- Cepe
- 3 lingurite
- Mustar boabe
- 1 kilogram
- Castraveti
- 600 mililitri
- Apa
- 15 grame
- Sare mare
- 20 grame
- Zahar
- 270 mililitri
- Otet

Recomandari, trucuri, secrete
- masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
- hreanul se foloseste pentru a pastra muraturile crocante
- se foloseste sare neiodata pentru muraturi
- reteta clasica pentru saramura este: 1 litru apa, 25 grame sare, 20 grame zahar, 450 ml otet.
- castraveti preparati astfel se mureaza in 4-6 saptamani
- se pastreaza la racoare, in camara, rezistand si 1 an daca sunt bine preparati
- Se spala castravetii, hreanul si morcovii. Hreanul se taie in fasii lungi si inguste, iar morcovii rondele.
- Ceapa se curata si se taie rondele.
- Pe fundul borcanelor se aseaza cateva rondele de ceapa, cateva boabe de mustar si cate o crenguta de marar.
- Castravetii se indesea in picioare in borcane. Printre ei se strecoara fasiile de hrean, rondelele de morcov si cateii de usturoi.
- Deasupra castravetilor se aseaza din nou cateva rondele de ceapa si cateva boabe de mustar. Se adauga cateva boabe de piper, iar deasupra se indeasa cate o crenguta de marar.
- Intr-o oala se pune la fiert apa cu sarea si zaharul. Cand fierbe, se adauga otetul si se stinge focul. Se lasa 5 minute la racorit.
- Borcanele se plaseaza intr-o tava metalica (pentru a nu crapa la umplere) si se toarna in ele saramura fierbinte cu ajutorul unui polonic.
- Dupa ce se mai racoreste saramura, se infileteaza capacele.
- Pofta mare! Scrie in comentarii cum prepari tu castravetii in otet, ce trucuri si secrete folosesti.
Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.