- Timp de preparare
- 30 min
- Timp de gatire
- 30 min
- Dificultate
- usor
- Servire
- Neprecizat
- Postat de:
- Postat in:
- 23 septembrie 2021
- 1 lingura
- Sare mare
- 20 bucati
- Piper boabe
- 5 frunze
- Dafin
- 2 linguri
- Ulei floarea soarelui
- 150 grame
- Zahar
- 150 mililitri
- Otet
- 5 kilograme
- Ardei capia
Recomandari, trucuri, secrete
- procura ingrediente sanatoase de la mici producatori locali – vezi AICI
- ardeii copti se curata deasupra unui vas, (pentru a pastra zeama care se scurge), si nu se spala, (pentru a-si pastra gustul)
- zeama de la ardeii scursi se combina cu apa, pana se obtine o cantitate dubla fata de cantitatea de otet (ex: la 150 mililitri de otet, avem nevoie de 300 de grame compozitie alcatuita din apa si zeama de la ardei)
- in momentul in care se toarna compozitia lichida peste ardei se pune sub borcane lama unui cutit, pentru a nu crapa borcanele
- borcanele se sterilizeaza la cuptor sau la „bain marie”, dupa care se lasa sa se raceasca lent pana a doua zi, acoperite cu paturi.
- Se coc ardeii, se curata de cotor si seminte si se taie in fasii.
- Se cantareste zeama lasata de ardei si se adauga apa pana se obtine o compozitie de 300 de mililitri.
- In compozitia de mai sus se adauga otetul, zaharul, sarea si condimentele. Se fierbe 2-3 clocote, amestecand mereu pana la dizolvarea zaharului si a sarii.
- Se aseaza ardeii in borcanele sterilizate si se toarna deasupra compozitia lichida fierbinte.
- Se pun capacele si se sterilizeaza. Apoi se lasa sa se raceasca lent, intre paturi, pana a doua zi.
- Spor la treaba! Scrie-ne in comentarii cum prepari tu ardeii capia copti in otet.
Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.
Trebuie sa fii autentificat ca sa postezi un comentariu.