Ardei capia copti in otet

Te rugam sa astepti...
Timp de preparare
30 min
Timp de gatire
30 min
Dificultate
usor
Servire
Neprecizat
Postat de:
Postat in:
1 lingura
Sare mare
20 bucati
Piper boabe
5 frunze
Dafin
2 linguri
Ulei floarea soarelui
150 grame
Zahar
150 mililitri
Otet
5 kilograme
Ardei capia
Ardei capia copti in otet

Recomandari, trucuri, secrete

  • procura ingrediente sanatoase de la mici producatori locali – vezi AICI
  • ardeii copti se curata deasupra unui vas, (pentru a pastra zeama care se scurge), si nu se spala, (pentru a-si pastra gustul)
  • zeama de la ardeii scursi se combina cu apa, pana se obtine o cantitate dubla fata de cantitatea de otet (ex: la 150 mililitri de otet, avem nevoie de 300 de grame compozitie alcatuita din apa si zeama de la ardei)
  • in momentul in care se toarna compozitia lichida peste ardei se pune sub borcane lama unui cutit, pentru a nu crapa borcanele
  • borcanele se sterilizeaza la cuptor sau la „bain marie”, dupa care se lasa sa se raceasca lent pana a doua zi, acoperite cu paturi.
  1. Se coc ardeii, se curata de cotor si seminte si se taie in fasii.
  2. Se cantareste zeama lasata de ardei si se adauga apa pana se obtine o compozitie de 300 de mililitri.
  3. In compozitia de mai sus se adauga otetul, zaharul, sarea si condimentele. Se fierbe 2-3 clocote, amestecand mereu pana la dizolvarea zaharului si a sarii.
  4. Se aseaza ardeii in borcanele sterilizate si se toarna deasupra compozitia lichida fierbinte.
  5. Se pun capacele si se sterilizeaza. Apoi se lasa sa se raceasca lent, intre paturi, pana a doua zi.
  6. Spor la treaba! Scrie-ne in comentarii cum prepari tu ardeii capia copti in otet.

Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.

Trebuie sa fii autentificat ca sa postezi un comentariu.

Inscrie-te acum!

Suntem ceea ce mancam. Sa invatam sa mancam sanatos!