Aluat de post

Te rugam sa astepti...
Timp de preparare
15 min
Timp de gatire
15 min
Dificultate
usor
Portii
4 persoane
Servire
Neprecizat
Postat de:
Postat in:
500 grame
Faina
200 mililitri
Ulei floarea soarelui
100 mililitri
Bors
25 grame
Drojdie proaspata
1 bucata
Esenta rom
1 praf
Sare
Aluat de post

Recomandari, trucuri secrete

  • Procura ingrediente sanatoase de la mici producatori locali – vezi AICI
  • Masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
  • Borsul poate fi inlocuit cu vin alb (100 mililitri) sau 1 lingura de otet amestecata cu apa calduta, pana la 100 de mililitri
  • Drojdia cruda (25 de grame) poate fi inlocuita cu un pliculet de drojdie uscata (7-10 grame)
  • Se poate pune orice fel de esenta (dupa gust) in locul esentei de rom
  • Faina se pune intai cam trei sferturi. Daca e nevoie, se adauga intreaga cantitate.
  • Aluatul poate dospi la cald (pentru pregatire in aceeasi zi) sau la rece (se introduce intr-o punga, se pune la frigider si se foloseste a doua zi).
  • Din acest aluat de post se pot face cornulete, nuci, foi  fragede de prajitura, biscuiti, fursecuri.
  1. Se amesteca intr-un lighean incapator drojdia cu borsul, pana la obtinerea unei paste.
  2. Se adauga esenta, sarea, uleiul si se amesteca.
  3. Se adauga faina si se framanta. Apoi se lasa la dospit (la cald sau la rece).
  4. Dupa dospire, se foloseste dupa plac, pentru retete diverse.
  5. Pofta mare! Scrie in comentarii cum prepari tu aluatul de post, ce trucuri si secrete folosesti.

Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.

Trebuie sa fii autentificat ca sa postezi un comentariu.

Inscrie-te acum!

Suntem ceea ce mancam. Sa invatam sa mancam sanatos!