- Timp de preparare
- 15 min
- Timp de gatire
- 15 min
- Dificultate
- usor
- Portii
- 4 persoane
- Servire
- Neprecizat
- Postat de:
- Postat in:
- 13 martie 2022
- 500 grame
- Faina
- 200 mililitri
- Ulei floarea soareului
- 100 mililitri
- Bors
- 25 grame
- Drojdie proaspata
- 1 bucata
- Esenta rom
- 1 praf
- Sare

Recomandari, trucuri secrete
- Procura ingrediente sanatoase de la mici producatori locali – vezi AICI
- Masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
- Borsul poate fi inlocuit cu vin alb (100 mililitri) sau 1 lingura de otet amestecata cu apa calduta, pana la 100 de mililitri
- Drojdia cruda (25 de grame) poate fi inlocuita cu un pliculet de drojdie uscata (7-10 grame)
- Se poate pune orice fel de esenta (dupa gust) in locul esentei de rom
- Faina se pune intai cam trei sferturi. Daca e nevoie, se adauga intreaga cantitate.
- Aluatul poate dospi la cald (pentru pregatire in aceeasi zi) sau la rece (se introduce intr-o punga, se pune la frigider si se foloseste a doua zi).
- Din acest aluat de post se pot face cornulete, nuci, foi fragede de prajitura, biscuiti, fursecuri.
- Se amesteca intr-un lighean incapator drojdia cu borsul, pana la obtinerea unei paste.
- Se adauga esenta, sarea, uleiul si se amesteca.
- Se adauga faina si se framanta. Apoi se lasa la dospit (la cald sau la rece).
- Dupa dospire, se foloseste dupa plac, pentru retete diverse.
- Pofta mare! Scrie in comentarii cum prepari tu aluatul de post, ce trucuri si secrete folosesti.
Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.