Pe parcursul vietii, peste 100 de tone de alimente trec prin tractul digestiv, iar multe din acestea devin parte din noi. Ca atare, nimic pentru sanatatea noastra per ansamblu nu este mai important decat sanatatea tubului digestiv.
Tractul digestiv reprezinta calea de acces a alimentelor in organism, pazita cu strasnicie de o armata imuna de gardieni, mentinuti sanatosi printr-un echilibru atent a milioane de bacterii benefice pentru sanatate. Inainte de a intra in componenta organismului, alimentele trebuie sa fie pregatite, descompuse, digerate si abia mai apoi vor intra in corp, prin absorbtie.
Consecintele unei nutritii inadecvate si ale unor obiceiuri alimentare gresite se reflecta in incidenta tot mai mare a problemelor digestive si in tiparul evolutiv al bolilor cotidiene frecvente. Din pacate ne sapam adesea groapa cu ajutorul cutitului, lingurei si furculitei. Ne confruntam cu o epidemie de afectiuni digestive, precum indigestia, sindromul colonului iritabil, gastroenterita virala, ulcerul, boala Crohn, colita, diverculita, candidoza, oboseala cronica.
Medicul Anthony Bassler scria in 1933 (in urma studierii a peste 5000 de cazuri in 25 de ani) ca „toti medicii ar trebui sa inteleaga ca infectiile intestinale sunt cele mai importante cauze principale si secundare pentru numeroase tulburari si boli ale corpului uman.”
Completeaza chestionarul de mai jos pentru a diagnostica starea digestiei tale.
Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.
Trebuie sa fii autentificat ca sa postezi un comentariu.