Sodoul – o bautura minunata, cu multiple virtuti terapeutice

sodou

Sodoul este o bautura foarte sanatoasa si gustoasa, indragita fiind atat de copii cat si de adulti.

Se prepara foarte usor, din lapte cald, galbenusuri proaspete, miere (si optional, cacao si scortisoara). Vezi reteta cu ingredientele si cantitatile exacte aici.

Se consuma in inghitituri mici, lent, pe o perioada cuprinsa intre 5 si 15 minute. Dincolo de aceasta perioada, preparatul devine rapid alterabil, atentie, deci, a nu se consuma racit sau invechit, intrucat poate da indigestii.

Sodoul are multiple virtuti terapeutice.

Are actiune emolienta si calmanta asupra mucoaselor bucofaringiene si nazale iritate, fiind indicat in laringite, rinofaringite, angine, amigdalite (dureri si raceli in gat, la piept, tusitori cronici, ragusiti.)

Se mai recomanda in anemii, slabiciune, convalescenta dupa unele boli, preferabil cu avizul medicului, in administrare prelungita de 3 pana la 5 zile. Se poate repeta de mai multe ori, dupa cate o saptamana pauza.

Atentie, nu se recomanda bolnavilor de diabet, celor cu boli de ficat sau rinichi, celor cu suferinte acute sau febrile.

Se administreaza cu prudenta la copii foarte mici si la persoanele in varsta. La copiii intre 6 luni si 1 an se da maxim o jumatate de pahar pe zi. Copiii mai mari pot consuma progresiv mai mult, in timp ce adultii pot bea chiar 3-4 pahare pe zi.

Scrie-ne in comentarii !

Te rugam sa astepti...

Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.

Trebuie sa fii autentificat ca sa postezi un comentariu.

Inscrie-te acum!

Suntem ceea ce mancam. Sa invatam sa mancam sanatos!

%d