Tort diplomat cu piscoturi, portocale si kiwi

Te rugam sa astepti...
Timp de preparare
60 min
Timp de gatire
20 min
Dificultate
mediu
Portii
12 persoane
Servire
Desert
Postat de:
Postat in:
1 conserva
Compot ananas
2 linguri
Faina
3 bucati
Kiwi
3 bucati
Portocale
5 bucati
Galbenusuri
20 grame
Gelatina
200 grame
Zahar
400 grame
Piscoturi sampanie
500 mililitri
Lapte
500 mililitri
Frisca lichida
1 bucata
Esenta vanilie
Tort diplomat cu piscoturi, portocale si kiwi

Recomandari, trucuri, secrete

  • procura ingrediente sanatoase de la mici producatori locali – vezi AICI
  • masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
  • 400 grame piscoturi = un pachet clasic de piscoturi (Boromir)
  • Gelatina se pune in crema dupa ce aceasta s-a mai racorit. Crema trebuie sa fie suficient de calda, dar nu fierbinte, pentru a putea topi gelatina.
  • Tortul se lasa sa se intareasca la fridiger in mod ideal peste noapte.
  1. Intr-un castronel se pune gelatina, amestecandu-se cu 5 linguri de apa, pentru a se hidrata.
  2. Intr-o cratita se amesteca zaharul cu ouale, cu faina si esenta. Se amesteca totul foarte bine, cu ajutorul unui tel.
  3. Se adauga laptele, se pune la fiert pe foc mic, amestecand continuu. Cand crema s-a ingrosat si incepe sa clocoteasca, se lasa sa dea in 1-2 clocote, dupa care se opreste focul si sa da deoparte. Se lasa la racit cam 10 minute.
  4. Cand crema este calda, dar nu fierbinte, se adauga gelatina inmuiata si se omogenizeaza foarte bine. Daca nu se amesteca bine, crema mai poate fi pusa 1 minut pe ochi, amestecand in continuu.
  5. Se decojesc fructele si se taie in cubulete. Se desface compotul de ananas si se taie fructele cubulete. Toate fructele se pun intr-un bol, iar zeama de compot se pastreaza separat pentru inmuierea piscoturilor atunci cand se va pregati tortul.
  6. Se plaseaza frisca lichida intr-un bol si se bate foarte bine cu mixerul pana devine spuma tare.
  7. Peste frisca incepe sa se adauge treptat crema (la temperatura camerei) si se amesteca usor pentru incorporare.
  8. Se pregateste pe un platou forma speciala cu pereti laterali detasabili pentru tort. Pe peretii laterali ai formei se vor pune pe rand piscoturile inmuiate pret de cateva secunde in zeama de la compotul de ananas. La fel, se tapeteaza cu piscoturi si partea de jos a platoului.
  9. Se pune un strat de crema peste piscoturi. Se niveleaza cu grija. apoi se adauga un strat de fructe, care se apasa usor in crema. Apoi un alt strat de crema. Se alterneaza straturile de fructe cu cele de crema. Ultimul strat trebuie sa fie de crema. Deasupra se orneaza cu felii de fructe dupa plac.
  10. Tortul se da la frigider pentru cel putin 6 ore.
  11. Pofta mare! Scrie in comentarii cum prepari tu tortul diplomat cu piscoturi, portocale si kiwi.

Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Nota Comentariile de pe acest site reflecta viziunile autorilor acestora si nu in mod necesar ale administratorului site-ului. Membrii sunt incurajati sa se abtina de la comportamente indezirabile si comentarii injurioase. Ne rezervam dreptul de a sterge oricand orice comentariu, fara instiintare si explicatii.

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt insemnate cu *

*
*

Inscrie-te acum!

Suntem ceea ce mancam. Sa invatam sa mancam sanatos!