- Timp de preparare
- 15 min
- Timp de gatire
- 40 min
- Dificultate
- mediu
- Portii
- 4 persoane
- Servire
- Pranz
- Postat de:
- Postat in:
- 25 iulie 2022
- 1 lingurita
- Piper boabe
- 1 praf
- Sare
- 50 mililitri
- Vin alb
- 150 mililitri
- Ulei floarea soareului
- 200 mililitri
- Suc de rosii
- 2 catei
- Usturoi
- 2 bucati
- Morcovi
- 1 kilogram
- Ceapa
- 800 grame
- Piept de pui
- 1 frunza
- Dafin
- 1 bucata
- Ardei gras alb

Recomandari, trucuri, secrete
- Procura ingrediente sanatoase de la micii producatori locali – vezi AICI
- Masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
- Pentru un gust bun, poti adauga supa de pui.
- Poti inlocui pieptul de pui cu aripioare sau ciocanele. Va iesi si mai gustoasa.
- Se poate consuma si fierbinte si rece, alaturi de garnitura preferata.
Timpi de fierbere a ingredientelor:
- carne pui: 35 minute (daca e din comert), 60 minute (daca e de tara)
- radacinoase, ceapa: 20 minute
- rosii: 10 minute
- Se incinge uleiul intr-o tigaie si se adauga pieptul de pui taiat cubulete. Se lasa sa se rumeneasca pe toate partile, amestecand. Apoi se scot bucatelele de piept pe o farfurie.
- Ceapa se toaca marunt si se caleste in tigia cu ulei in care s-a rumenit pieptul de pui, pana devine sticloasa. Se mesteca des, pentru a nu se arde. Apoi se toarna apa deasupra si se lasa pe foc cu capacul intredeschis pana la evaporarea apei.
- Morcovii se rad pe razatoarea mica, iar ardeii se taie cubulete mici. Apoi se adauga peste ceapa. Se lasa la calit cateva minute bune.
- Cand morcovii, ardeiul si ceapa sunt inmuiate se adauga vinul si se lasa pe foc pana la evaporare.
- Se adauga sucul de rosii, cateii de usturoi, frunza de dafin, sarea si piperul.
- Se adauga inapoi in tigaie pieptul de pui, se mai adauga putina apa si se lasa la foc mic spre mediu cu capac pana este gata.
- Pofta mare! Scrie in comentarii cum prepari tu tocanita de ceapa cu piept de pui.
Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.