- Timp de preparare
- 15 min
- Timp de gatire
- 40 min
- Dificultate
- mediu
- Portii
- 4 persoane
- Servire
- Pranz
- Postat de:
- Postat in:
- 25 iulie 2022
- 1 lingurita
- Piper boabe
- 1 praf
- Sare
- 50 mililitri
- Vin alb
- 150 mililitri
- Ulei floarea soarelui
- 200 mililitri
- Suc de rosii
- 2 catei
- Usturoi
- 2 bucati
- Morcovi
- 1 kilogram
- Ceapa
- 800 grame
- Piept de pui
- 1 frunza
- Dafin
- 1 bucata
- Ardei gras alb
Recomandari, trucuri, secrete
- Procura ingrediente sanatoase de la micii producatori locali – vezi AICI
- Masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
- Pentru un gust bun, poti adauga supa de pui.
- Poti inlocui pieptul de pui cu aripioare sau ciocanele. Va iesi si mai gustoasa.
- Se poate consuma si fierbinte si rece, alaturi de garnitura preferata.
Timpi de fierbere a ingredientelor:
- carne pui: 35 minute (daca e din comert), 60 minute (daca e de tara)
- radacinoase, ceapa: 20 minute
- rosii: 10 minute
- Se incinge uleiul intr-o tigaie si se adauga pieptul de pui taiat cubulete. Se lasa sa se rumeneasca pe toate partile, amestecand. Apoi se scot bucatelele de piept pe o farfurie.
- Ceapa se toaca marunt si se caleste in tigia cu ulei in care s-a rumenit pieptul de pui, pana devine sticloasa. Se mesteca des, pentru a nu se arde. Apoi se toarna apa deasupra si se lasa pe foc cu capacul intredeschis pana la evaporarea apei.
- Morcovii se rad pe razatoarea mica, iar ardeii se taie cubulete mici. Apoi se adauga peste ceapa. Se lasa la calit cateva minute bune.
- Cand morcovii, ardeiul si ceapa sunt inmuiate se adauga vinul si se lasa pe foc pana la evaporare.
- Se adauga sucul de rosii, cateii de usturoi, frunza de dafin, sarea si piperul.
- Se adauga inapoi in tigaie pieptul de pui, se mai adauga putina apa si se lasa la foc mic spre mediu cu capac pana este gata.
- Pofta mare! Scrie in comentarii cum prepari tu tocanita de ceapa cu piept de pui.
Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.
Trebuie sa fii autentificat ca sa postezi un comentariu.