- Timp de preparare
- 20 min
- Timp de gatire
- 140 min
- Dificultate
- mediu
- Portii
- 8 persoane
- Servire
- Pranz
- Postat de:
- Postat in:
- 23 august 2020
- 150 mililitri
- Bulion
- 1 lingurita
- Boia de ardei
- 1 praf
- Piper praf
- 1 frunza
- Dafin
- 2 catei
- Usturoi
- 2 linguri
- Ulei floarea soareului
- 1 lingurita
- Sare
- 1 lingurita
- Zahar
- 2 linguri
- Amidon
- 500 mililitri
- Apa
- 3 tulpini
- Telina
- 1 bucata
- Ceapa
- 3 bucati
- Morcovi
- 4 bucati
- Cartofi rosii
- 1 kilogram
- Carne vita

Recomandari, trucuri secrete
- Masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
- Se recomanda a fi facuta la ceaun.
- Pentru un gust mai bun, se foloseste carne cu os.
- Carnea se poate condimenta foarte bine, punandu-se intr-o punga impreuna cu condimentele. Apoi se leaga punga la gura si se agita bine, pana la amestecarea condimentelor cu carnea.
- Se serveste cu mamaliguta.
- Carnea se taie cubulete si se presara cu condimentele. Apoi se caleste in ulei timp de 5 minute. Dupa ce s-a rumenit se reduce focul.
- Peste carne, se adauga in tigaie ceapa taiata pestisori si usturoiul feliat. Se amesteca din cand in cand, 3 minute.
- Se adauga apoi peste carne si apa, bulionul si frunza de dafin. Cand incepe sa fiarba, se da focul la mic si se lasa 90 de minute, cu capac. Se verifica din cand in cand.
- Se indeparteaza frunza de dafin si apoi se adauga cartofii si morcovii taiati cubulete. Apoi tulpinile de telina taiate. Cand incepe sa fiarba, se acopera si se mai lasa la foc mic pana se patrund legumele (aproximativ 30 de minute).
- Intr-un castron se combina amidonul cu putina apa. Peste acest amestec se toarna o ceasca cu zeama din tocanita, amestecand pana la ingrosare. Apoi se toarna in oala. Se amesteca si se mai lasa 5 minute pe foc.
- Dupa gust, se mai pot adauga la final condimente, marar sau patrunjel.
- Pofta mare! Scrie in comentarii cum prepari tu tocanita de cartofi cu carne de vita, ce trucuri si secrete folosesti.
Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.
Trebuie sa fii autentificat ca sa postezi un comentariu.