- Timp de preparare
- 10 min
- Timp de gatire
- 20 min
- Dificultate
- mediu
- Portii
- 4 persoane
- Servire
- Pranz
- Postat de:
- Postat in:
- 14 octombrie 2020
- 2 bucati
- Galbenusuri
- 1 praf
- Piper praf
- 1 praf
- Sare
- 1 legatura
- Marar
- 5 linguri
- Zeama de lamaie
- 2 linguri
- Ulei floarea soarelui
- 200 grame
- Smantana
- 2 linguri
- Orez
- 5 linguri
- Porumb boabe conserva
- 1 bucata
- Patrunjel radacina
- 2 bucati
- Morcovi
- 1 bucata
- Ardei gras alb
- 1 bucata
- Ceapa
- 1 bucata
- Dovlecei
- 1 L
- Apa
Recomandari, trucuri, secrete
- Masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
- Se poate servi calda sau rece.
- Legumele se spala, se curata si se toaca marunt. Apoi se calesc in ulei pana cand ceapa devine translucida.
- Apoi se adauga peste legumele calite dovlecelul taiat cubulete si orezul. Se mai calesc impreuna 1 minut.
- Se adauga apa deasupra legumelor calite si se lasa la fiert 20 de minute.
- Intr-un castron se amesteca galbenusurile cu smantana. Se adauga treptat peste ele putina zeama din supa (pentru a o aduce la o temperatura apropiata de cea a supei) si se amesteca bine. Apoi se toarna in oala cu supa si se amesteca pana la omogenizare.
- Se adauga zarzavaturile tocate si zeama de lamaie.
- Pofta mare! Scrie in comentarii cum prepari tu supa de dovlecei a la grec, ce trucuri si secrete folosesti.
Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.
Trebuie sa fii autentificat ca sa postezi un comentariu.