- Timp de preparare
- 20 min
- Timp de gatire
- 30 min
- Dificultate
- mediu
- Portii
- 8 persoane
- Servire
- Pranz
- Postat de:
- Postat in:
- 8 octombrie 2020
- 1 praf
- Piper praf
- 1 praf
- Sare
- 1 legatura
- Ceapa verde
- 1 pumn
- Cascaval afumat
- 5 lingurite
- Zahar
- 1 pumn
- Chimen
- 250 grame
- Miez nuca macinata
- 100 grame
- Unt
- 4 kilograme
- Ceapa alba

Recomandari, trucuri, secrete
- Masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
- In loc de miez de nuca macinata se mai pot folosi alune de padure macinate, grisine sau crutoane macinate
- Supa de ceapa este o mancare foarte satioasa, de iarna.
- Se serveste cu crutoane sau paine prajita.
- Se curata ceapa alba si apoi se fierbe. Cand e fiarta se lasa putin la racorit.
- Ceapa fiarta usor racorita se paseaza cu blenderul. Deasupra se adauga untul, miezul de nuca si chimenul.
- Ceapa verde se toaca marunt si se pune peste ceapa pasata.
- Se pune dupa gust sare si piper.
- Se caramelizeaza zaharul si se adauga peste el cateva linguri de apa, dandu-se in fiert. Sosul caramel obtinut se plaseaza peste ceapa pasata.
- Se adauga la final cascaval afumat ras marunt.
- Pofta mare! Scrie in comentarii cum prepari tu supa de ceapa, ce trucuri si secrete folosesti.
Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.