- Timp de preparare
- 15 min
- Timp de gatire
- 40 min
- Dificultate
- mediu
- Portii
- 6 persoane
- Servire
- Pranz
- Postat de:
- Postat in:
- 8 octombrie 2020
- 6 frunze
- Patrunjel
- 1 praf
- Piper praf
- 1 praf
- Sare
- 200 grame
- Sunca
- 50 mililitri
- Ulei de masline
- 200 mililitri
- Smantana
- 30 grame
- Usturoi
- 100 grame
- Ceapa alba
- 200 grame
- Cartofi
- 1200 grame
- Telina
- 1200 mililitri
- Apa
Recomandari, trucuri, secrete
- Masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
- Nu se pune sare in exces, intrucat sunca va elimina apa prin prajire si va deveni destul de sarata
- Se foloseste un cartof fainos, sfaramicios, ca pentru piure. El confera supei o consistenta cremoasa.
- Se curata si se taie toate legumele in bucati mari, ca pentru supa.
- Intr-o tigaie incapatoare se incinge putin ulei de masline si se calesc toate legumele 15 minute.
- Sunca se taie in cubulete mici si se prajeste cu o lingura de ulei de masline pana devine crocanta.
- Peste legumele calite se adauga apa. Se lasa la fiert 20-25 minute, pana cand legumele devin moi si usor de pasat. Apoi se lasa la racorit 10-15 minute.
- Supa si legumele racorite se paseaza cu ajutorul blenderului, pana la omogenizare. Se adauga smantana si se pune pe foc pentru a mai da un clocot.
- Se adauga sare si piper alb dupa gust. Apoi se pune in farfurii, adaugand deasupra sunca prajita, cateva frunze de patrunjel si putin ulei de masline.
- Pofta mare! Scrie in comentarii cum prepari tu supa crema de telina, ce trucuri si secrete folosesti.
Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.
Trebuie sa fii autentificat ca sa postezi un comentariu.