- Timp de preparare
- 15 min
- Timp de gatire
- 20 min
- Dificultate
- usor
- Portii
- 4 persoane
- Servire
- Neprecizat
- Postat de:
- Postat in:
- 14 octombrie 2020

Recomandari, trucuri, secrete
- Procura ingrediente sanatoase de la mici producatori locali – vezi AICI
- Masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
- Supa de ciuperci se poate face din mai multe tipuri de ciuperci (brune, pleurotus, galbiori, hribi)
- Ciupercile nu se spala, intrucat absorb apa, se oxideaza usor si isi pierd gustul si proprietatile
- La supa se pot folosi si coditele, care contin o cantitate mare de fibre
- Se foloseste un cartof fainos, sfaramicios, ca pentru piure. El confera supei o consistenta cremoasa.
- Cartoful se pune la fiert intreg, pentru ca celelalte radacinoase fierb mai greu.
- Se pot adauga (doar in cantitati mici) radacinoase albe (pastarnac, patrunjel radacina, telina)
- Se serveste fierbinte, alaturi de crutoane
- Se curata ceapa, se toaca si se caleste in ulei.
- Se curata legumele, se taie in bucati potrivite si se adauga impreuna cu apa peste ceapa calita. Se lasa la fiert.
- Se curata ciupercile, se taie feliute si se adauga peste legumele care au fiert timp de 10 minute. Se lasa la fiert. Cand sunt fierte toate legumele, se iau de pe foc si se lasa la rocorit.
- Dupa racorire, se mixeaza cu ajutorul unui mixer vertical.
- Se adauga continutul mixat din nou pe foc, pentru a mai fierbe cateva minute. Adaugam condimentele si smantana. Apoi se ia de pe foc.
- Pofta mare! Scrie in comentarii cum prepari tu supa de ciuperci, ce trucuri si secrete folosesti.
Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.
Trebuie sa fii autentificat ca sa postezi un comentariu.