Supa crema de ciuperci champignon brune

Te rugam sa astepti...
Timp de preparare
10 min
Timp de gatire
45 min
Dificultate
mediu
Portii
4 persoane
Servire
Pranz
Postat de:
Postat in:
1 priza
Piper praf
1 praf
Sare
10 fire
Patrunjel
2 linguri
Ulei de masline
4 catei
Usturoi
1 Cub
Unt
1 cana
Lapte
1 bucata
Cartof
2 bucati
Pastarnac
1 felie
Telina
500 grame
Ciuperci champignon
3 litri
Apa
Supa crema de ciuperci champignon brune

Recomandari, trucuri, secrete

  • Masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
  • Se foloseste un cartof fainos, sfaramicios, ca pentru piure. El confera supei o consistenta cremoasa.
  • Cartoful se pune la fiert intreg, pentru ca celelalte radacinoase fierb mai greu.
  • Ciupercile nu se spala, intrucat absorb apa, se oxideaza usor si isi pierd gustul si proprietatile.
  • Se serveste fierbinte cu crutoane pentru supa.
  • Ciupercile sunt un aliment minune, intrucat contin aproape toate vitaminele si mineralele de care organismul nostru are nevoie: proteine, fier, potasiu, acid folic, vitaminele A, B1, B2, C, D, zinc, iod. Ele reprezinta unul dintre cei mai buni inlocuitori ai carnii, prin cantitatea mare de proteine pe care o contin.
  1. Se curata radacinoasele si cartoful si se pun la fiert. Radacinoasele se taie in bucati mai mici, iar cartoful se pune intreg. Vor fi lasate aproximativ 20 de minute.
  2. Se curata ciupercile si se taie in 4. Se vor adauga in oala cand legumele sunt fierte. Se mai lasa la fiert 15 minute.
  3. Cand toate legumele sunt fierte se paseaza cu ajutorul blenderului. Peste supa obtinuta se adauga laptele si usturoiul tocat si se mai pune la foc pentru inca un clocot.
  4. Se stinge focul, se adauga untul, uleiul si patrunjelul si se mai tine acoperit pentru inca 10 minute, dupa care se poate servi.
  5. Pofta mare! Scrie in comentarii cum prepari tu supa crema de champignon, ce trucuri si secrete folosesti.

Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.

Lasă un răspuns

Nota Comentariile de pe acest site reflecta viziunile autorilor acestora si nu in mod necesar ale administratorului site-ului. Membrii sunt incurajati sa se abtina de la comportamente indezirabile si comentarii injurioase. Ne rezervam dreptul de a sterge oricand orice comentariu, fara instiintare si explicatii.

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt insemnate cu *

*
*

Inscrie-te acum!

Suntem ceea ce mancam. Sa invatam sa mancam sanatos!