Sos vinegreta

Te rugam sa astepti...
Timp de preparare
5 min
Dificultate
usor
Portii
2 persoane
Servire
Neprecizat
Postat de:
Postat in:
6 linguri
Ulei de masline
2 linguri
Otet
1 lingura
Mustar
1 praf
Sare
1 praf
Piper praf
Sos vinegreta

Recomandari, trucuri, secrete

  • Masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
  • Sosul e potrivit pentru bucatele pe baza de frunze de salata  si legume proaspete.
  • Mustarul poate fi inlocuit cu miere (pentru indulcire).
  • Sosul se pastreaza perfect la frigider.
  • Termenul „vinegreta” vine din limba franceza („vinaigrette”, diminutiv de la „vinaigre” = otet). Se refera la o emulsie de ulei si acid, aromatizata adesea cu condimente, mirodenii, verdeturi.
  1. Se amesteca toate ingredientele.
  2. Pofta mare! Scrie in comentarii cum prepari tu sosul vinegreta, ce trucuri si secrete folosesti.

Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.

Trebuie sa fii autentificat ca sa postezi un comentariu.

Inscrie-te acum!

Suntem ceea ce mancam. Sa invatam sa mancam sanatos!