- Timp de preparare
- 10 min
- Timp de gatire
- 30 min
- Dificultate
- mediu
- Portii
- 6 persoane
- Servire
- Pranz
- Postat de:
- Postat in:
- 8 august 2020

Recomandari, trucuri, secrete
- Masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
- Ciupercile se spala rapid, sub jet puternic de apa, pentru a nu absorbi prea multa apa. Se lasa sa se scurga pe un prosop de hartie absorbant.
- In momentul in care se adauga smantana, focul trebuie dat obligatoriu la mic, pentru ca smantana sa nu se taie.
- Ciupercile spalate si scurse se taie in felii subtiri. apoi se inabusa pe foc cu 1/2 lingura de unt.
- Se face un rantas alb din 1/2 lingura unt si 1 lingura faina. Apoi se stinge rantasul cu 1 cana de zeama de carne.
- Se adauga ciupercile inabusite, cu un praf de sare si cateva frunze de patrunjel tocate fin si se lasa sa fiarba, amestecand din cand in cand. Daca sosul se ingroasa prea mult, se mai adauga zeama de carne.
- Se ia cu o lingura "pielita" ingrosata formata la suprafata.
- Se adauga smanatana si se lasa sa dea un clocot la foc mic, pentru ca sa nu se taie smantana.
- Pofta buna! Scrie-ne in comentarii cum prepari tu sosul de smantana cu ciuperci.
Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.
Trebuie sa fii autentificat ca sa postezi un comentariu.