Sos de ciuperci cu smantana

Te rugam sa astepti...
Timp de preparare
10 min
Timp de gatire
30 min
Dificultate
mediu
Portii
6 persoane
Servire
Pranz
Postat de:
Postat in:
2 linguri
Smantana
1 lingura
Faina
1 lingura
Unt
250 grame
Ciuperci
1 ceasca
Zeama carne
10 frunze
Patrunjel
1 praf
Sare
Sos de ciuperci cu smantana
Recomandari, trucuri, secrete
  • Ciupercile se spala rapid, sub jet puternic de apa, pentru a nu absorbi prea multa apa. Se lasa sa se scurga pe un prosop de hartie absorbant.
  • In momentul in care se adauga smantana, focul trebuie dat obligatoriu la mic, pentru ca smantana sa nu se taie.
  1. Ciupercile spalate si scurse se taie in felii subtiri. apoi se inabusa pe foc cu 1/2 lingura de unt.
  2. Se face un rantas alb din 1/2 lingura unt si 1 lingura faina. Apoi se stinge rantasul cu 1 cana de zeama de carne.
  3. Se adauga ciupercile inabusite, cu un praf de sare si cateva frunze de patrunjel tocate fin si se lasa sa fiarba, amestecand din cand in cand. Daca sosul se ingroasa prea mult, se mai adauga zeama de carne.
  4. Se ia cu o lingura "pielita" ingrosata formata la suprafata.
  5. Se adauga smanatana si se lasa sa dea un clocot la foc mic, pentru ca sa nu se taie smantana.
  6. Pofta buna! Scrie-ne in comentarii cum prepari tu sosul de smantana cu ciuperci.

Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.

Lasă un răspuns

Nota Comentariile de pe acest site reflecta viziunile autorilor acestora si nu in mod necesar ale administratorului site-ului. Membrii sunt incurajati sa se abtina de la comportamente indezirabile si comentarii injurioase. Ne rezervam dreptul de a sterge oricand orice comentariu, fara instiintare si explicatii.

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt insemnate cu *

*
*

Inscrie-te acum!

Suntem ceea ce mancam. Sa invatam sa mancam sanatos!