Sirop de trandafiri

Te rugam sa astepti...
Timp de preparare
15 min
Timp de gatire
50 min
Dificultate
mediu
Portii
4 persoane
Servire
Neprecizat
Postat de:
Postat in:
1 kilogram
Petale trandafiri
1 kilogram
Zahar
1 L
Apa
8 grame
Sare de lamaie
Sirop de trandafiri

Recomandari, trucuri, secrete

  • Masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
  1. Petalele de trandafir desfacute se spala cu apa rece si se scurg. Apoi se plaseaza intr-un vas emailat sau de inox.
  2. Peste petalele de trandafir se pune sarea de lamaie si se amesteca cu mana bine, zdrobind petalele.
  3. Se pune pe foc apa cu zaharul. Dupa ce zaharul se topeste, se lasa inca 5 minute sa fiarba. Se indeparteaza mereu spuma care se formeaza.
  4. Siropul fierbinte se varsa peste petalele de trandafir si se amesteca bine cu o lingura. Apoi se lasa 24 de ore la macerat.
  5. Dupa cele 24 de ore se strecoara si se pune in sticle. Petalele se storc bine de sirop.
  6. Sticlele cu sirop se inchid cu capace metalice si se pun intr-o oala mare pe fundul careia se pune un prosop, astfel incat sticlele sa nu se atinga de fundul si marginile oalei. Se pune apa si se fierb astfel 30 de minute.
  7. Dupa stingerea focului, oala se acopera cu o patura si se lasa sa se raceasca treptat. apoi se pastreaza la loc racoros.
  8. Pofta mare! Scrie in comentarii cum prepari tu siropul de trandafir, ce trucuri si secrete folosesti.

Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.

Lasă un răspuns

Nota Comentariile de pe acest site reflecta viziunile autorilor acestora si nu in mod necesar ale administratorului site-ului. Membrii sunt incurajati sa se abtina de la comportamente indezirabile si comentarii injurioase. Ne rezervam dreptul de a sterge oricand orice comentariu, fara instiintare si explicatii.

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt insemnate cu *

*
*

Inscrie-te acum!

Suntem ceea ce mancam. Sa invatam sa mancam sanatos!