Salata de legume cu sos de mustar

Te rugam sa astepti...
Timp de preparare
30 min
Timp de gatire
30 min
Dificultate
mediu
Portii
8 persoane
Servire
Neprecizat
Postat de:
Postat in:
15 bucati
Gogosari
2 bucati
Morcovi
2 bucati
Cepe
2 kilograme
Gogonele
1 lingura
Sare mare
1 lingura
Piper boabe
5 frunze
Dafin
4 linguri
Zahar
200 mililitri
Otet
1 lingura
Mustar
250 mililitri
Ulei floarea soareului
Salata de legume cu sos de mustar

Recomandari, trucuri, secrete

  • masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
  • pentru a nu ne ustura ochii, ceapa curatata se tine in apa inainte de a fi taiata
  • gogonelele se tin sub apa rece 15 minute, pentru a se inmuia impuritatile, iar apoi se spala sub jet de apa rece
  • borcanele cu salata se pastreaza in camara sau la loc racoros
  • din cantitatile prezentate se obtin 6 borcane de 800 ml sau 12 borcane de 400 ml
  1. Se curata ceapa si se toaca pestisori.
  2. Se curata morcovii si se rad intr-un bol pe razatoarea mare.
  3. Gogosarii curatati se taie in fasii subtiri.
  4. Gogonelele scurse de apa se taie in felii dupa indepartarea cotorului.
  5. Intr-o tigaie se pun la infierbantat 3 linguri de ulei. Cand uleiul e fierbinte se adauga ceapa si se caleste 1 minut, sa se inmoaie. Apoi se adauga morcovul ras si se caleste 1 minut. Apoi se da tigaia deoparte de pe foc.
  6. Intr-o cratita mare se pun pe foc zaharul, sarea, otetul, dafinul, piperul. Sa lasa la fiert pana se dizolva zaharul si sarea.
  7. Se adauga gogonelele, gogosarii si compozitia de ceapa cu morcov. Se amesteca pentru omogenizare. Se lasa la fiert timp de 20 de minute, amestecand periodic. Legumele vor lasa propriul suc si vor fierbe suficient.
  8. Intr-un bol se face o maioneza din mustar si ulei. Uleiul se adauga treptat, in fir subtire, amestecand mereu pana la incorporare.
  9. Dupa ce legumele au fiert 20 de minute, se adauga maioneza de mustar si se mai fierbe inca 10 minute.
  10. Salata se pune fierbinte in borcanele care au fost sterilizate anterior in cuptor, timp de 20 de minute. Legumele se acopera cu sos. Se plaseaza capacele si borcanele se acopera cu o patura si se lasa la racit.
  11. Pofta mare! Scrie in comentarii cum prepari tu aceasta salata, ce trucuri si secrete folosesti!

Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.

Lasă un răspuns

Nota Comentariile de pe acest site reflecta viziunile autorilor acestora si nu in mod necesar ale administratorului site-ului. Membrii sunt incurajati sa se abtina de la comportamente indezirabile si comentarii injurioase. Ne rezervam dreptul de a sterge oricand orice comentariu, fara instiintare si explicatii.

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt insemnate cu *

*
*

Inscrie-te acum!

Suntem ceea ce mancam. Sa invatam sa mancam sanatos!