- Timp de preparare
- 15 min
- Dificultate
- usor
- Portii
- 8 persoane
- Servire
- Neprecizat
- Postat de:
- Postat in:
- 22 august 2020
- 1 legatura
- Marar
- 1 praf
- Piper praf
- 1 praf
- Sare
- 1 lingurita
- Ulei floarea soareului
- 3 linguri
- Maioneza
- 5 linguri
- Iaurt
- 5 catei
- Usturoi
- 2 bucati
- Dovlecei

Recomandari, secrete, trucuri
- masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
- Se recomanda folosirea iaurtului grecesc, intrucat nu are zer. Avand o consistenta mai densa, se preteaza mai bine la salatele intinse pe paine.
- Se recomanda folosirea dovleceilor cruzi. Daca sunt maturi, se vor curata de coaja si de seminte inainte de a se da pe razatoare.
- Nu se amesteca dovleceii rasi pusi pe foc, pentru a nu se transforma in piure.
- Se recomanda pe cat posibil achizitionarea ingredientelor de la tarani sau micii producatori. Vrem sa mancam cat mai sanatos.
- Dovleceii curatati de cotor se dau pe razatoarea mare.
- Se pun dovleceii rasi cu un praf de sare si piper intr-o tigaie unsa cu ulei. Se lasa 2-3 minute la foc mic, cu capac, pentru a se patrunde usor. Apoi se pun la scurs intr-o sita.
- Se curata usturoiul si se da pe razatoare.
- Se toaca marunt mararul.
- Cand dovleceii din sita sunt raciti, se amesteca cu maioneza, iaurtul, usturoiul si mararul. Se adauga sare si piper dupa gust.
- Pofta mare! Scrie in comentarii cum faci tu salata de dovlecei cu iart si maioneza, ce trucuri si secrete cunosti.
Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.