- Timp de preparare
- 15 min
- Dificultate
- usor
- Portii
- 8 persoane
- Servire
- Neprecizat
- Postat de:
- Postat in:
- 22 august 2020
- 1 legatura
- Marar
- 1 praf
- Piper praf
- 1 praf
- Sare
- 1 lingurita
- Ulei floarea soarelui
- 3 linguri
- Maioneza
- 5 linguri
- Iaurt
- 5 catei
- Usturoi
- 2 bucati
- Dovlecei
Recomandari, secrete, trucuri
- masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
- Se recomanda folosirea iaurtului grecesc, intrucat nu are zer. Avand o consistenta mai densa, se preteaza mai bine la salatele intinse pe paine.
- Se recomanda folosirea dovleceilor cruzi. Daca sunt maturi, se vor curata de coaja si de seminte inainte de a se da pe razatoare.
- Nu se amesteca dovleceii rasi pusi pe foc, pentru a nu se transforma in piure.
- Se recomanda pe cat posibil achizitionarea ingredientelor de la tarani sau micii producatori. Vrem sa mancam cat mai sanatos.
- Dovleceii curatati de cotor se dau pe razatoarea mare.
- Se pun dovleceii rasi cu un praf de sare si piper intr-o tigaie unsa cu ulei. Se lasa 2-3 minute la foc mic, cu capac, pentru a se patrunde usor. Apoi se pun la scurs intr-o sita.
- Se curata usturoiul si se da pe razatoare.
- Se toaca marunt mararul.
- Cand dovleceii din sita sunt raciti, se amesteca cu maioneza, iaurtul, usturoiul si mararul. Se adauga sare si piper dupa gust.
- Pofta mare! Scrie in comentarii cum faci tu salata de dovlecei cu iart si maioneza, ce trucuri si secrete cunosti.
Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.
Trebuie sa fii autentificat ca sa postezi un comentariu.