Rulouri cu mere

Te rugam sa astepti...
Timp de preparare
50 min
Timp de gatire
30 min
Dificultate
mediu
Portii
8 persoane
Servire
Desert
Postat de:
Postat in:
3 linguri
Stafide
1 bucata
Lamaie
1 lingurita
Praf de copt
2 lingurite
Zahar vanilat
200 grame
Zahar
5 bucati
Mere
200 grame
Smantana
200 grame
Unt
350 grame
Faina
1 lingura
Coaja de lamaie
Rulouri cu mere

Recomandari, trucuri, secrete

  • Procura ingrediente sanatoase de la mici producatori locali – vezi AICI
  • Masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
  • Cantitatea de faina este aproximativa si se va ajusta dupa caz, intrucat depinde de calitatea untului si a smanatanii.
  • La aluat se foloseste smantana fermentata.
  • Toate ingredientele folosite la prepararea aluatului se tin mai intai 2-3 ore la temperatura camerei
  • Daca la preparare aluatul e prea lipicios, se mai adauga faina. Daca e prea tare, se mai adauga lapte.
  • Peste merele rase se adauga zeama de lamaie pentru a le opri oxidarea si a le pastra o culoare frumoasa.
  • Inainte de a folosi umplutura de mere, se preseaza cu lingura intr-o strecuratoare, ca sa elimine zeama.
  • Pe cat posibil, se vor achizitiona ingredientele de la tarani sau micii producatori, pentru a manca cat mai sanatos.
  1. Se amesteca intr-un bol pana la omogenizare untul, smantana si zaharul vanilat. Deasupra se adauga jumatate din cantitatea de faina impreuna cu praful de copt. Peste aceasta compozitie se amesteca treptat faina ramasa, framantand in continuu. Aluatul rezultat trebuie sa fie moale si nelipicios. Aluatul se inveleste in folie alimentara si se da la frigider.
  2. Merele curatate se dau pe razatoarea mare. Se adauga 2 linguri de zeama de lamaie si zaharul. Dupa dorinta se pot adauga coaja de lamaie si stafide.
  3. Se scoate aluatul din frigider si se imparte in doua. Din fiecare bucata se intinde pe o bucata de hartie de copt presarata cu faina o foaie dreptunghiulara. Se plaseaza pe mijlocul fiecarei foi umplutura de mere scursa de zeama.
  4. Cu ajutorul hartiei de copt, se ruleaza mai intai o jumatate de foaie peste umplutura, apoi si cealalta deasupra. Ruladele obtinute se taie in bucati cu latimea de 5 centimetri.
  5. Rulourile obtinute se aseaza pe o tavă tapetată cu hartie de copt. Se ung deasupra cu ou batut si se coc la cuptorul preincalzit pana la 200 grade C aproximativ 30 de minute, pana la rumenire. La final se presara cu zahar pudra.
  6. Pofta mare! Scrie in comentarii cum pregatesti tu rulourile de mere, ce trucuri si secrete folosesti.

Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.

Trebuie sa fii autentificat ca sa postezi un comentariu.

Inscrie-te acum!

Suntem ceea ce mancam. Sa invatam sa mancam sanatos!