Pui cu smantana

Te rugam sa astepti...
Timp de preparare
15 min
Timp de gatire
50 min
Dificultate
mediu
Servire
Pranz
Postat de:
Postat in:
1 dupa gust
Sare
2 linguri
Ulei floarea soarelui
2 linguri
Faina
500 grame
Smantana
2 mici
Cepe
1 kilogram
Pui
Pui cu smantana

Recomandari, trucuri, secrete

  • masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
  1. Cele 2 cepe se taie marunt si se calesc la foc iute, pana devin sticloase.
  2. Carnea de pui se transeaza in bucati mici si se adauga in tigaie. Se tine la foc iute, pana se albeste pe toate partile. Apoi se adauga apa cat sa o acopere si se lasa la foc mic pana fierbe. (aproximativ jumatate de ora)
  3. Se pune faina intr-un castron si se adauga treptat smantana, amestecand, pentru a nu se face cocoloase. Se dilueaza cu cateva linguri de apa.
  4. In apa in care a fiert carnea se toarna un pahar cu apa rece (pentru a-i scadea temperatura), dupa care se adauga amestecul de faina si smantana. Se amesteca bine.
  5. Se lasa sa dea cateva clocote si i se da gustul, adaugand sare si in mod optional, piper sau usturoi. Apoi se opreste focul si se pastreaza cu capac deasupra.
  6. Pofta mare! Scrie-ne in comentarii cum pregatesti tu puiul cu smantana!

Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.

Trebuie sa fii autentificat ca sa postezi un comentariu.

Inscrie-te acum!

Suntem ceea ce mancam. Sa invatam sa mancam sanatos!