Placinta cu iaurt si stafide

Te rugam sa astepti...
Timp de preparare
15 min
Timp de gatire
40 min
Dificultate
usor
Portii
6 persoane
Servire
Desert
Postat de:
Postat in:
1 lingurita
Sare
150 grame
Unt
30 grame
Gris
100 grame
Stafide
200 grame
Zahar
8 bucati
Oua
900 grame
Iaurt
30 grame
Zahar vanilat
Placinta cu iaurt si stafide

Recomandari, trucuri, secrete

  • procura ingrediente sanatoase de la mici producatori locali – vezi AICI
  • masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
  • Se foloseste iaurt gras (3,5% grasime).
  • Stafidele se tin in rom sau cognac inainte de a fi folosite.
  1. Se amesteca intr-un bol mare ouale cu zaharul si sarea. Apoi se adauga iaurtul.
  2. Se pregateste tava pentru coacere, ungandu-se cu unt topit. Foile de placinta se separa in 3 parti.
  3. In tava unsa cu unt se asterne unul din cele trei straturi de foi de placinta, fiecare foaie ungandu-se cu unt topit. Deasupra se adauga un strat din compozitia de iaurt si se presara jumatate din cantitatea de stafide. Se adauga al doilea strat de foi de placinta, fiecare foaie unsa cu unt topit. Deasupra se adauga al diolea strat de compozitie de iaurt si restul de stafide. Se plaseaza deasupra al treilea strat de foi de placinta, unse cu iaurt. Deasupra se unge cu unt topit.
  4. Se inteapa superficial pe alocuri fara a atinge fundul tavei. Se da la cuptorul preincalzit la o temperatura de 190 de grade. Este gata in momentul in care, introducand o scobitoare in compozitie, aceasta iese curata.
  5. Cat este fierbinte se presarea deasupra zaharul vanilat. Se portioneaza dupa ce sa raceste.
  6. Pofta mare! Scrie in comentarii cum prepari tu placinta de iaurt cu stafide, ce trucuri si secrete folosesti.

Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.

Trebuie sa fii autentificat ca sa postezi un comentariu.

Inscrie-te acum!

Suntem ceea ce mancam. Sa invatam sa mancam sanatos!