Pancove ardelenesti

Te rugam sa astepti...
Timp de preparare
90 min
Timp de gatire
20 min
Dificultate
mediu
Portii
4 persoane
Servire
Neprecizat
Postat de:
Postat in:
1 bucata
Esenta vanilie
1 praf
Sare
200 grame
Zahar pudra
250 mililitri
Ulei floarea soareului
2 linguri
Zahar
1 lingurita
Coaja de lamaie
7 grame
Drojdie uscata
150 mililitri
Lapte
2 bucati
Oua
500 grame
Faina
Pancove ardelenesti

Recomandari, trucuri, secrete

  • Masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
  • Cantitatea de faina este aproximativa si se va ajusta dupa caz, intrucat depinde de marimea oualor, calitatea untului, etc.
  • Toate ingredientele folosite la prepararea aluatului se tin mai intai 2-3 ore la temperatura camerei
  • Toate ingredientele care trebuie sa fie „caldute” se probeaza cu degetul (temperatura lor trebuie sa fie aproape la fel cu temperatura corpului)
  • Daca la preparare aluatul e prea lipicios, se mai adauga faina. Daca e prea tare, se mai adauga lapte.
  • Pancovele pot fi decupate cu ajutorul unui pahar sau cu ajutorul unei forme (inimioara, stea, rotund, etc.).
  1. Se pun intr-un bol drojdia, zaharul si 2 linguri de faina. Deasupra se toarna laptele caldut si se amesteca cu ajutorul unei furculite, pana la topirea zaharului. Se acopera si se lasa 10 minute.
  2. Restul de faina se pune intr-un castron mare. Se adauga deasupra ouale batute, coaja de lamaie si esenta de vanilie.
  3. Peste acest amestec se adauga continutul bolului (dupa scurgerea celor 10 minute). Se incepe prepararea aluatului, care se framanta pana cand se desprinde de pe maini. (Daca e prea lipicios, se mai adauga faina, daca e prea tare, se mai adauga lapte.)
  4. Apoi aluatul se acopera cu un prosop curat si se lasa la crescut 1 ora.
  5. Cand aluatul este crescut, se rastoarna pe blatul pe care s-a presarat putina faina. Se separa in mai multe bucati. Se ia o bucata si se intinde din ea o foaie de 1-2 centimetri grosime.
  6. Cu ajutorul unui pahar se decupeaza pancovele din foaia intinsa. (Paharul se plaseaza cu gura in jos pe foaie si se apasa pana la decuparea unei portiuni de aluat). Se decupeaza cat de multe pancove posibil de pe foaie, dupa care, aluatul care ramane se va adauga la restul aluatului, nefolosit. (Se vor face in acelasi mod pancove din tot aluatul.)
  7. Pancovele decupate se lasa 10 minute la odihnit inainte de prajire.
  8. Intr-o cratita sau tigaie adanca se toarna ulei intr-un strat generos. Pancovele se prajesc in aceasta baie de ulei pe ambele parti pana devin aurii.
  9. Rumenite fiind, pancovele se scot cu o paleta pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra.
  10. Pofta mare! Scrie in comentarii cum prepari tu pancovele, ce trucuri si secrete folosesti.

Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.

Lasă un răspuns

Nota Comentariile de pe acest site reflecta viziunile autorilor acestora si nu in mod necesar ale administratorului site-ului. Membrii sunt incurajati sa se abtina de la comportamente indezirabile si comentarii injurioase. Ne rezervam dreptul de a sterge oricand orice comentariu, fara instiintare si explicatii.

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt insemnate cu *

*
*

Inscrie-te acum!

Suntem ceea ce mancam. Sa invatam sa mancam sanatos!