Omleta simpla

Te rugam sa astepti...
Timp de preparare
3 min
Timp de gatire
2 min
Dificultate
usor
Portii
1 persoane
Servire
Mic dejun
Postat de:
Postat in:
1 praf
Sare
1 lingura
Unt
3 bucati
Oua
Omleta simpla

Recomandari, trucuri, secrete

  • Masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
  • Pentru a obtine o omleta perfecta, se folosesc neaparat oua proaspete, o tigaie antiaderenta si o spatula de silicon.
  • Focul se mentine la mic, pentru ca omleta sa nu se rumeneasca prea tare si sa isi pastreze o culoare placuta, galben-aurie.
  • Ouale se adauga in tigaie, imediat dupa ce au fost batute. Daca sunt lasate sa se aseze, omleta nu va iesi pufoasa si e posibil sa se lipeasca (datorita proteinelor).
  • Daca omleta se imbogateste si cu alte ingrediente, e necesar ca acestea sa nu lase apa, intrucat la incalzire pot strica aspectul.
  • In momentul in care este gata, omleta trebuie sa fie aurie la exterior si moale la interior.
  1. Se topeste untul la foc mic in tigaia antiaderenta.
  2. Cele 3 oua se bat bine intr-un bol cu sarea, pana cand continutul devine omogen. Trebuie batute in forta, astfel incat amestecul sa prinda aer, iar omleta sa devina pufoasa. Se vor turna imediat in tigaie.
  3. Cand untul sfaraie, se toarna peste el in tigaie ouale batute. Timp de 10-20 de secunde se poate inclina tigaia in diverse directii, pentru ca amestecul sa se distribuie uniform. Se lasa omleta 1 minut la focul mic, acoperita cu un capac.
  4. Dupa expirarea minutului, se opreste focul, se inlatura capacul si omleta se impatureste in doua cu ajutorul spatulei, cat timp este usor "cruda" deasupra. Procesul va continua chiar daca flacara este oprita. Peste inca 1 minut, omleta este gata.
  5. Pofta buna! Scrie-ne in comentarii cum prepari tu omleta si ce trucuri si secrete ai.

Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.

Trebuie sa fii autentificat ca sa postezi un comentariu.

Inscrie-te acum!

Suntem ceea ce mancam. Sa invatam sa mancam sanatos!