- Timp de gatire
- 20 min
- Dificultate
- usor
- Portii
- 4 persoane
- Servire
- Neprecizat
- Postat de:
- Postat in:
- 16 octombrie 2020
- 300 grame
- Malai
- 1 L
- Apa
- 2 linguri
- Ulei floarea soarelui
- 1 lingurita
- Sare
Recomandari, trucuri, secrete
- Masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
- Pentru a obtine o mamaliga buna, este important sa se foloseasca malai de calitate
- Pentru o mamaliga cu o consistenta mai moale se mai adauga 100-200 grame de apa.
- Se pune apa cu sarea si o lingura de malai la fiert, intr-un ceaun.
- Cand fierbe apa, se da focul la mic si se adauga malaiul. Se amesteca in continuu, pentru a nu face cocoloase, zdrobind cocoloasele de marginea ceaunului.
- Se adauga uleiul si se amesteca.
- Sa lasa la fiert si se amesteca periodic, pe masura ce mamaliga incepe sa bolboroseasca. Cand malaiul e fiert, se da la o parte si se rastoarna pe un fund de lemn sau intr-un castron larg.
- Pofta mare! Scrie in comentarii cum prepari tu mamaliga de post, ce trucuri si secrete folosesti.
Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.
Trebuie sa fii autentificat ca sa postezi un comentariu.