- Timp de gatire
- 20 min
- Dificultate
- usor
- Portii
- 4 persoane
- Servire
- Neprecizat
- Postat de:
- Postat in:
- 16 octombrie 2020
- 300 grame
- Malai
- 1 L
- Apa
- 2 linguri
- Ulei floarea soareului
- 1 lingurita
- Sare

Recomandari, trucuri, secrete
- Masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
- Pentru a obtine o mamaliga buna, este important sa se foloseasca malai de calitate
- Pentru o mamaliga cu o consistenta mai moale se mai adauga 100-200 grame de apa.
- Se pune apa cu sarea si o lingura de malai la fiert, intr-un ceaun.
- Cand fierbe apa, se da focul la mic si se adauga malaiul. Se amesteca in continuu, pentru a nu face cocoloase, zdrobind cocoloasele de marginea ceaunului.
- Se adauga uleiul si se amesteca.
- Sa lasa la fiert si se amesteca periodic, pe masura ce mamaliga incepe sa bolboroseasca. Cand malaiul e fiert, se da la o parte si se rastoarna pe un fund de lemn sau intr-un castron larg.
- Pofta mare! Scrie in comentarii cum prepari tu mamaliga de post, ce trucuri si secrete folosesti.
Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.