- Timp de preparare
- 5 min
- Timp de gatire
- 15 min
- Dificultate
- usor
- Portii
- 16 persoane
- Servire
- Neprecizat
- Postat de:
- Postat in:
- 17 octombrie 2020
- 100 mililitri
- Rom
- 200 mililitri
- Whisky
- 600 mililitri
- Lapte
- 400 grame
- Zahar
- 6 bucati
- Galbenusuri
- 1 bucata
- Vanilie pastaie
Recomandari, trucuri, secrete
- masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
- se folosesc oua de la gaini crescute la tara
- Se pun intr-un castron galbenusurile si zaharul si se amesteca bine cu mixerul 3 minute.
- Se incalzeste foarte putin laptele pe foc si se pune in el batonul de vanilie despicat in doua. Se lasa cateva minute, dupa care se scoate pastaia de vanilie.
- Se adauga laptele peste compozitia de galbenusuri cu zahar. Castronul cu compozitia se pune intr-o oala cu apa clocotita (bain-marie) si se amesteca bine cu telul 15 minute. Apoi se da castronul deoparte si se lasa la racit.
- Cand compozitia este rece se adauga treptat whisky-ul si romul. Se amesteca pana la omogenizare.
- Pofta mare! Scrie in comentarii cum prepari tu lichiorul de oua, ce trucuri si secrete folosesti.
Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.
Trebuie sa fii autentificat ca sa postezi un comentariu.