Lichior de oua

Te rugam sa astepti...
Timp de preparare
5 min
Timp de gatire
15 min
Dificultate
usor
Portii
16 persoane
Servire
Neprecizat
Postat de:
Postat in:
100 mililitri
Rom
200 mililitri
Whisky
600 mililitri
Lapte
400 grame
Zahar
6 bucati
Galbenusuri
1 bucata
Vanilie pastaie
Lichior de oua

Recomandari, trucuri, secrete

  • masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
  • se folosesc oua de la gaini crescute la tara
  1. Se pun intr-un castron galbenusurile si zaharul si se amesteca bine cu mixerul 3 minute.
  2. Se incalzeste foarte putin laptele pe foc si se pune in el batonul de vanilie despicat in doua. Se lasa cateva minute, dupa care se scoate pastaia de vanilie.
  3. Se adauga laptele peste compozitia de galbenusuri cu zahar. Castronul cu compozitia se pune intr-o oala cu apa clocotita (bain-marie) si se amesteca bine cu telul 15 minute. Apoi se da castronul deoparte si se lasa la racit.
  4. Cand compozitia este rece se adauga treptat whisky-ul si romul. Se amesteca pana la omogenizare.
  5. Pofta mare! Scrie in comentarii cum prepari tu lichiorul de oua, ce trucuri si secrete folosesti.

Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.

Lasă un răspuns

Nota Comentariile de pe acest site reflecta viziunile autorilor acestora si nu in mod necesar ale administratorului site-ului. Membrii sunt incurajati sa se abtina de la comportamente indezirabile si comentarii injurioase. Ne rezervam dreptul de a sterge oricand orice comentariu, fara instiintare si explicatii.

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt insemnate cu *

*
*

Inscrie-te acum!

Suntem ceea ce mancam. Sa invatam sa mancam sanatos!