Iahnie de fasole de post

Te rugam sa astepti...
Timp de preparare
10 min
Timp de gatire
100 min
Dificultate
mediu
Portii
4 persoane
Servire
Pranz
Postat de:
Postat in:
3 fire
Tarhon
1 praf
Piper praf
1 praf
Sare
1 capatana
Usturoi
1 legatura
Patrunjel
1 frunza
Dafin
1 lingura
Otet
1 lingura
Boia de ardei
100 mililitri
Ulei floarea soarelui
3 bucati
Morcovi
3 bucati
Cepe
200 mililitri
Bulion
500 grame
Fasole
1 lingura
Zahar
Iahnie de fasole de post

Recomandari, trucuri, secrete

  • Masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
  • Cu o seara inainte de a fi gatita, fasolea se pune la inmuiat in apa rece.
  1. Fasolea se pune la fiert in 3 litri de apa cu sare. Se lasa la foc potrivit, 90 de minute.
  2. Ceapa se toaca, iar morcovii se rad pe razatoare. Se calesc in ulei. Se presara boia. Deasupra se adauga otetul, bulionul si putina apa fierbinte.
  3. Tarhonul, patrunjelul si usturoiul se toaca.
  4. Cand fasolea a fiert, sa adauga zarzavatul calit, usturoiul, tarhonul, zaharul, sarea, piperul si foaia de dafin. Se lasa la fiert 10 minute, amestecand mereu, sa nu se arda.
  5. Pofta mare! Scrie in comentarii cum prepari tu iahnia de fasole de post, ce trucuri si secrete folosesti.

Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.

Trebuie sa fii autentificat ca sa postezi un comentariu.

Inscrie-te acum!

Suntem ceea ce mancam. Sa invatam sa mancam sanatos!