Gogosari in sos de mustar

Te rugam sa astepti...
Timp de preparare
15 min
Timp de gatire
30 min
Dificultate
mediu
Portii
4 persoane
Servire
Neprecizat
Postat de:
Postat in:
5 boabe
Ienibahar
2 frunze
Dafin
1 lingura
Sare
2 linguri
Zahar
300 mililitri
Apa
140 mililitri
Otet
150 mililitri
Ulei floarea soarelui
200 grame
Mustar
10 bucati
Gogosari
Gogosari in sos de mustar

Recomandari, trucuri, secrete

  • Procura ingrediente sanatoase de la mici producatori locali – vezi AICI
  • Masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
  • Se folosesc gogosari frumosi, sanatosi, luati de la tarani
  • Se utilizeaza mustar de masa dulce si sare fina
  • Pentru a face maioneza de mustar, se adauga uleiul treptat, in fir subtire, amestecandu-se mereu
  • Inainte de a fi umplute, borcanele se pun pe o tava metalica, pentru a nu crapa din cauza continutului fierbinte
  • Borcanele cu gogosarii in sos de mustar se pastreaza la frigider
  1. Gogosarii se curata si se taie in fasii subtiri.
  2. Apa, otetul, zaharul, sarea, boabele de ienibahar si frunzele de dafin se pun intr-o cratita, se amesteca si sa pun pe foc, pana la atingerea punctului de fierbere.
  3. Se adauga fasiile de gogosari pe rand in amestecul de mai sus, fierband fiecare portie sub capac, timp de 15 minute. Se amesteca periodic. Apoi se scot intr-un bol mare. Se procedeaza la fel cu toti gogosarii.
  4. Intr-un castron se plaseaza mustarul si apoi se adauga treptat uleiul, ametecand, pana se formeaza o maioneza de mustar.
  5. Maioneza de mustar se adauga peste gogosari si se amesteca bine.
  6. Amestecul de gogosari cu maioneza se pune in in borcane sterile. Se adauga capacele si se lasa la racit la temperatura camerei.
  7. Dupa racire, borcanele sa pastreaza la frigider.
  8. Pofta mare! Scrie in comentarii cum prepari tu gogosarii in sos de mustar si ce trucuri folosesti.

Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.

Trebuie sa fii autentificat ca sa postezi un comentariu.

Inscrie-te acum!

Suntem ceea ce mancam. Sa invatam sa mancam sanatos!