- Timp de preparare
- 20 min
- Timp de gatire
- 20 min
- Dificultate
- mediu
- Portii
- 4 persoane
- Servire
- Neprecizat
- Postat de:
- Postat in:
- 14 octombrie 2020
- 2 catei
- Usturoi
- 1 lingurita
- Piper mozaic
- 1 lingurita
- Mustar boabe
- 2 lingurite
- Miere
- 3 lingurite
- Sare
- 2 linguri
- Ulei floarea soarelui
- 300 mililitri
- Otet
- 1 L
- Apa
- 700 grame
- Ciuperci pleurotus
- 700 grame
- Ciuperci champignon
- 2 bucati
- Cimbru crengute
Recomandari, trucuri, secrete
- masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
- se mai pot adauga ciuperci brune si galbiori
- Ciupercile se curata si se spala in 4-5 ape. Apoi se taie in feliute sau bucati mai mici, dupa dorinta.
- Se pune la fiert apa cu otetul, sarea, piperul, mustarul.
- Intr-o cratita inalta, se zdrobesc cateii de usturoi si se calesc cu 2 linguri de ulei, pentru a-l aromatiza. Se adauga ciupercile si crengutele de cimbru si se calesc un pic, pentru a scadea si a se putea aranja mai bine in borcane. Se dau la racit putin.
- Cand s-au racit putin, ciupercile se aranjeaza in borcanele sterilizate in prealabil.
- Cand amestecul de apa, otet si mirodenii incepe sa fiarba, se adauga mierea si apoi se toarna in borcane treptat, cu polonicul, peste ciuperci.
- Borcanele se inchid cu capac etans, se invelesc in cateva paturi si se lasa sa se raceasca. Apoi se depoziteaza intr-un loc racoros, ferit de lumina.
- Pofta mare! Scrie in comentarii cum prepari tu ciupercile murate, ce trucuri si secrete folosesti.
Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.
Trebuie sa fii autentificat ca sa postezi un comentariu.