- Timp de preparare
- 60 min
- Timp de gatire
- 30 min
- Dificultate
- usor
- Portii
- 10 persoane
- Servire
- Pranz
- Postat de:
- Postat in:
- 26 aprilie 2020
Recomandari, trucuri, secrete
- masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
- Ciupercile se aleg, sa nu aiba viermi. Apoi se curata, taind partea de jos a piciorusului si se spala sub jetul puternic de apa, una cate una.
- Amestecul de apa, otet, zahar, sare, frunze de dafin si piper se pune pe foc. Se lasa sa dea in clocot.
- Ciupercile micute se lasa asa, iar cele mai mari se taie in felii, jumatati sau sferturi. Gogosarii se taie felii. Morcovii se taie pe lung. Ceapa se taie rondele.
- In amestecul dat in clocot se pun pe rand ciupercile, oparindu-le 3-5 minute. Apoi se oparesc ceapa, gogosarii si morcovii.
- Legumele oparite se pun fierbinti in borcanele sterilizate asezate pe o tava metalica, pentru a nu se sparge.
- Se pune cate un catel de usturoi in fiecare borcan. Apoi se toarna deasupra otetul care intre timp a fost lasat sa mai dea o data in clocot.
- Se pun capacele si apoi borcanele se intorc cu gura in jos. Se lasa sa se raceasca gradual, pana a doua zi.
- Peste o saptamana se verifica pentru a vedea daca sunt gata de mancat.
Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.
Trebuie sa fii autentificat ca sa postezi un comentariu.