Ciuperci marinate in otet

Te rugam sa astepti...
Timp de preparare
60 min
Timp de gatire
30 min
Dificultate
usor
Portii
10 persoane
Servire
Pranz
Postat de:
Postat in:
100 grame
Zahar
2 lingurite
Piper boabe
10 catei
Usturoi
2 frunze
Dafin
500 litri
Otet
1 L
Apa
500 grame
Morcov
500 grame
Ceapa
500 grame
Gogosari
2 kilograme
Ciuperci
60 grame
Sare mare
Ciuperci marinate in otet

Recomandari, trucuri, secrete

  • masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
  1. Ciupercile se aleg, sa nu aiba viermi. Apoi se curata, taind partea de jos a piciorusului si se spala sub jetul puternic de apa, una cate una.
  2. Amestecul de apa, otet, zahar, sare, frunze de dafin si piper se pune pe foc. Se lasa sa dea in clocot.
  3. Ciupercile micute se lasa asa, iar cele mai mari se taie in felii, jumatati sau sferturi. Gogosarii se taie felii. Morcovii se taie pe lung. Ceapa se taie rondele.
  4. In amestecul dat in clocot se pun pe rand ciupercile, oparindu-le 3-5 minute. Apoi se oparesc ceapa, gogosarii si morcovii.
  5. Legumele oparite se pun fierbinti in borcanele sterilizate asezate pe o tava metalica, pentru a nu se sparge.
  6. Se pune cate un catel de usturoi in fiecare borcan. Apoi se toarna deasupra otetul care intre timp a fost lasat sa mai dea o data in clocot.
  7. Se pun capacele si apoi borcanele se intorc cu gura in jos. Se lasa sa se raceasca gradual, pana a doua zi.
  8. Peste o saptamana se verifica pentru a vedea daca sunt gata de mancat.

Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.

Trebuie sa fii autentificat ca sa postezi un comentariu.

Inscrie-te acum!

Suntem ceea ce mancam. Sa invatam sa mancam sanatos!