Bors de pui ca la tara

Te rugam sa astepti...
Timp de preparare
20 min
Timp de gatire
60 min
Dificultate
mediu
Portii
8 persoane
Servire
Pranz
Postat de:
Postat in:
3 litri
Apa
1 lingurita
Sare
100 grame
Smantana
10 fire
Patrunjel
3 fire
Leustean
1 cana
Bors
2 bucati
Cartofi
4 bucati
Rosii
3 linguri
Mazare
1 mana
Pastai
1 bucata
Ardei gras alb
1 jumatate de
Telina
1 bucata
Patrunjel radacina
3 bucati
Morcovi
1 bucata
Pui
2 bucati
Ceapa
Bors de pui ca la tara

Recomandari, trucuri, secrete

  • Masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
  • Carnea pentru ciorba se pune intotdeauna la fiert in apa rece, pentru ca proteinele si sarurile minerale din carne sa treaca in apa. (In cazul in care carnea se pune in apa clocotita, acestea raman in carne.)
  • La ciorbe se foloseste carne cu os (spinari, aripi, pulpe), intrucat oasele dau un gust bun.
  • Borsul se da in cateva clocote separat, inainte de a se adauga in oala mare cu bors, pentru a avea aceiasi temperatura. Dupa adaugare, borsul se mai lasa sa clocoteasca 5 minute.
  • La final se adauga zarzavaturile taiate marunt.
  • Ciorba se serveste fierbinte, cu patrunjel verde tocat deasupra.
  • Se poate adauga smantana, dupa preferinta.

Timpi de fierbere a ingredientelor:

  • carne pui: 35 minute (daca e din comert), 60 minute (daca e de tara)
  • radacinoase, ceapa: 20 minute
  • ardei: 10 minute
  • rosii: 10 minute

Stiai ca …

  • exista o deosebire intre ciorba si bors? Borsul se acreste cu bors, iar ciorba se acreste cu rosii, zeama de varza, suc de corcoduse, de zarzar, de lamaie etc.
  1. Se spala si se curata puiul. Se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu apa si sare. Se lasa sa firba la foc potrivit si se spumuieste ori de cate ori este nevoie.
  2. Se curata ceapa, legumele si cartofii.
  3. Ceapa se taie cubulete si sa caleste in putin ulei. Ardeii, morcovii, telina si patrunjelul se taie cubulete si se calesc si ele in ulei.
  4. Cand carnea e aproape fiarta, se adauga legumele calite, mazarea, fasolea si cartofii taiati in cubulete mari.
  5. Borsul se pune la fiert, iar dupa ce da in cateva clocote se adauga la ciorba. Se lasa sa clocoteasca 5 minute.
  6. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie in cuburi.
  7. Dupa ce ciorba da in cateva clocote, se adauga rosiile.
  8. Cand toate legumele si carnea sunt fierte, se adauga sarea, frunzele de patrunjel si leustean tocate. Se mai lasa sa fiarba 5 minute si apoi se ia de pe foc.

Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.

Trebuie sa fii autentificat ca sa postezi un comentariu.

Inscrie-te acum!

Suntem ceea ce mancam. Sa invatam sa mancam sanatos!