- Timp de preparare
- 15 min
- Timp de gatire
- 30 min
- Dificultate
- usor
- Portii
- 8 persoane
- Servire
- Pranz
- Postat de:
- Postat in:
- 1 ianuarie 2021
- 4 litri
- Apa
- 1 bucata
- Ardei gras rosu
- 1 bucata
- Rosie
- 1 bucata
- Pastarnac
- 1 bucata
- Patrunjel radacina
- 2 bucati
- Morcov
- 1 bucata
- Ceapa
- 500 grame
- Conopida
- 200 mililitri
- Smantana
- 1 frunza
- Dafin
- 3 linguri
- Otet
- 1 praf
- Sare
- 1 priza
- Piper praf
- 3 linguri
- Ulei floarea soarelui
Recomandari, trucuri, secrete:
- Se spala conopida si se desface in buchetele mici.
- Se curata, se spala si se toaca ceapa, morcovul, patrunjelul radacina, pastarnacul, telina. Se calesc toate la foc mic, intr-o tigaie cu uleiul incins.
- Legumele calite se pun la fiert impreuna cu apa fierbinte. Se adauga dupa gust sare, piper si foaia de dafin.
- Cand ciorba incepe sa fiarba se adauga buchetelele de conopida, rosia si ardeiul taiate cubulete.
- Se lasa la fiert pana fierbe conopida (aproximativ 15 minute). apoi se pune mararul tocat fin si se stinge focul.
- Se adauga smantana in oala doar daca se serveste toata ciorba pe loc. Daca nu, se adauga in fiecare farfurie la servire.
- Pofta mare! Scrie in comentarii cum prepari tu ciorba de conopida cu smantana, ce trucuri si secrete folosesti.
Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.
Trebuie sa fii autentificat ca sa postezi un comentariu.