- Timp de preparare
- 15 min
- Timp de gatire
- 30 min
- Dificultate
- usor
- Portii
- 8 persoane
- Servire
- Pranz
- Postat de:
- Postat in:
- 1 ianuarie 2021
- 4 litri
- Apa
- 1 bucata
- Ardei gras rosu
- 1 bucata
- Rosie
- 1 bucata
- Pastarnac
- 1 bucata
- Patrunjel radacina
- 2 bucati
- Morcov
- 1 bucata
- Ceapa
- 500 grame
- Conopida
- 200 mililitri
- Smantana
- 1 frunza
- Dafin
- 3 linguri
- Otet
- 1 praf
- Sare
- 1 priza
- Piper praf
- 3 linguri
- Ulei floarea soareului

Recomandari, trucuri, secrete:
- Se spala conopida si se desface in buchetele mici.
- Se curata, se spala si se toaca ceapa, morcovul, patrunjelul radacina, pastarnacul, telina. Se calesc toate la foc mic, intr-o tigaie cu uleiul incins.
- Legumele calite se pun la fiert impreuna cu apa fierbinte. Se adauga dupa gust sare, piper si foaia de dafin.
- Cand ciorba incepe sa fiarba se adauga buchetelele de conopida, rosia si ardeiul taiate cubulete.
- Se lasa la fiert pana fierbe conopida (aproximativ 15 minute). apoi se pune mararul tocat fin si se stinge focul.
- Se adauga smantana in oala doar daca se serveste toata ciorba pe loc. Daca nu, se adauga in fiecare farfurie la servire.
- Pofta mare! Scrie in comentarii cum prepari tu ciorba de conopida cu smantana, ce trucuri si secrete folosesti.
Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.