Ciorba de conopida cu smantana

Te rugam sa astepti...
Timp de preparare
15 min
Timp de gatire
30 min
Dificultate
usor
Portii
8 persoane
Servire
Pranz
Postat de:
Postat in:
4 litri
Apa
1 bucata
Ardei gras rosu
1 bucata
Rosie
1 bucata
Pastarnac
1 bucata
Patrunjel radacina
2 bucati
Morcov
1 bucata
Ceapa
500 grame
Conopida
200 mililitri
Smantana
1 frunza
Dafin
3 linguri
Otet
1 praf
Sare
1 priza
Piper praf
3 linguri
Ulei floarea soarelui
Ciorba de conopida cu smantana

Recomandari, trucuri, secrete:

  • Procura ingrediente sanatoase de la mici producatori locali – vezi AICI
  • Masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
  • Ciorba se acreste cu otet sau zeama de lamaie dupa gust
  • Se foloseste smantana pentru gatit
  • Smantana se va adauga la servire, in fiecare farfurie.
  1. Se spala conopida si se desface in buchetele mici.
  2. Se curata, se spala si se toaca ceapa, morcovul, patrunjelul radacina, pastarnacul, telina. Se calesc toate la foc mic, intr-o tigaie cu uleiul incins.
  3. Legumele calite se pun la fiert impreuna cu apa fierbinte. Se adauga dupa gust sare, piper si foaia de dafin.
  4. Cand ciorba incepe sa fiarba se adauga buchetelele de conopida, rosia si ardeiul taiate cubulete.
  5. Se lasa la fiert pana fierbe conopida (aproximativ 15 minute). apoi se pune mararul tocat fin si se stinge focul.
  6. Se adauga smantana in oala doar daca se serveste toata ciorba pe loc. Daca nu, se adauga in fiecare farfurie la servire.
  7. Pofta mare! Scrie in comentarii cum prepari tu ciorba de conopida cu smantana, ce trucuri si secrete folosesti.

Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.

Trebuie sa fii autentificat ca sa postezi un comentariu.

Inscrie-te acum!

Suntem ceea ce mancam. Sa invatam sa mancam sanatos!