Ciorba cu perisoare

Te rugam sa astepti...
Dificultate
mediu
Servire
Pranz
Postat de:
Postat in:
1 lingura
Sare
1 lingura
Cimbru
5 fire
Leustean
5 fire
Patrunjel
4 litri
Apa
1 L
Bors
1 bucata
Ou
1 lingura
Ulei floarea soareului
2 linguri
Orez
500 grame
Carne tocata curcan
200 mililitri
Bulion
1 bucata
Ardei gras rosu
2 bucati
Ceapa
2 bucati
Cartofi
2 felii
Telina
2 radacini
Patrunjel
2 bucati
Morcov
Ciorba cu perisoare

Recomandari, trucuri, secrete

  • Masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
  • Perisoarele se pot face din orice fel de carne (pui, curcan, vita, porc, amestec)
  • Ardeiul se adauga mai tarziu, intrucat are un timp de fierbere mai mic decat al radacinoaselor.
  • Borsul pentru inacrit se da in cateva clocote separat, inainte de a se adauga in oala mare cu bors, pentru a avea aceiasi temperatura.
  • Rosiile, sucul de rosii sau bulionul se adauga spre final, intrucat intareste legumele. Daca ar fi puse mai devreme, timpii de fierbere ai legumelor ar fi mai mari, ceea ce ar duce la distrugerea vitaminelor.
  • Ciorba se serveste fierbinte, cu leustean verde tocat deasupra. Se poate adauga smantana, dupa preferinta.

Timpi de fierbere a ingredientelor:

  • perisoare carne pui: 20 minute
  • radacinoase, ceapa: 20 minute
  • ardei: 10 minute
  • rosii: 10 minute
  1. Legumele si zarzavaturile se spala si se curata. Radacinoasele (morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, telina) se dau pe razatoarea mare. O ceapa se toaca marunt. Cartofii se taie cubulete.
  2. Radacinoasele si ceapa se calesc intr-o lingura de ulei, iar apoi se pun la fiert in apa. Se condimenteaza cu sare si cimbru. Se lasa sa fiarba cam 20 de minute, pana devin moi.
  3. Se toaca carnea. Ceapa tocata si orezul spalat se calesc cu 1 lingura de ulei, apoi se dau la racorit. Cand s-au racorit se amesteca cu carnea si se adauga oul, o lingurita de cimbru si un praf de sare.
  4. Cu mainile ude se formeaza bilute mici, cu diametrul de 2-3 cm. Acestea se arunca in ciorba care fierbe la foc mediu. Se adauga bulionul, ardeii si cartofii. Se lasa perisoarele sa fiarba 15-20 de minute. Apoi se testeaza o perisoara pentru a vedea daca orezul este fiert.
  5. Se da in clocot borsul si se adauga apoi peste ciorba. Se pune un capac deasupra, se stinge focul si se mai lasa 10 minute.
  6. La final se adauga patrunjelul si leusteanul tocat.
  7. Pofta mare! Scrie in comentarii cum prepari tu ciorba de perisoare.

Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Nota Comentariile de pe acest site reflecta viziunile autorilor acestora si nu in mod necesar ale administratorului site-ului. Membrii sunt incurajati sa se abtina de la comportamente indezirabile si comentarii injurioase. Ne rezervam dreptul de a sterge oricand orice comentariu, fara instiintare si explicatii.

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt insemnate cu *

*
*

Inscrie-te acum!

Suntem ceea ce mancam. Sa invatam sa mancam sanatos!