- Timp de preparare
- 30 min
- Timp de gatire
- 90 min
- Dificultate
- mediu
- Portii
- 10 persoane
- Servire
- Pranz
- Postat de:
- Postat in:
- 8 februarie 2021
- 800 grame
- Oase de porc
- 1 bucata
- Ceapa
- 100 grame
- Telina
- 2 bucati
- Morcovi
- 1 bucata
- Patrunjel radacina
- 1 bucata
- Pastarnac
- 1 bucata
- Ardei gras rosu
- 4 bucati
- Cartofi
- 2 bucati
- Rosii
- 5 fire
- Patrunjel
- 5 fire
- Leustean
- 4 litri
- Apa
- 500 mililitri
- Bors
- 1 lingura
- Sare
Recomandari, trucuri, secrete
- Procura ingrediente sanatoase de la mici producatori locali – vezi AICI
- Masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
- Oasele se pun la fiert in apa rece cu sare. Apa rece va extrage gustul bun in zeama. Sarea va ajuta la coagularea spumei.
- Optional se poate adauga mazare sau fasole verde
- Verdeata se adauga dupa 15 minute dupa oprirea focului. Astfel sunt pastrate mai bine vitaminele si gustul e mai bun.
- Borsul se lasa sa dea un clocot intr-un alt vas, inainte de a se adauga in ciorba.
- Se poate servi cu smantana sau iaurt si cu ardei iute.
- Oasele se pun la fiert in oala cu apa si sare. Se lasa sa dea in clocot 10 minute, apoi se spumuieste. Se lasa sa fiarba 30 de minute, pentru a se patrunde carnea de pe oase,
- Se curata toate legumele. Ceapa, morcovii, telina, radacina de patrunjel, pastarnacul, ardeiul se taie cubulete. Cartofii se taie cuburi mai mari. Rosiile se taie cubulete si se pastreaza cu tot cu zeama intr-un castronel. Firele de patrunjel si de leustean se toaca.
- Dupa cele 30 de minute de fierbere a oaselor se adauga ceapa, telina, radacina de patrunjel, pastarnacul, morcovii, ardeiul. Se lasa sa fiarba 20 de minute.
- Dupa cele 20 de minute de fierbere a zarzavaturilor se adauga cartofii. Se lasa la fiert 15 minute.
- Cand carotfii sunt fierti, se adauga rosiile taiate cubulete cu tot cu zeama. dupa primul clocot se adauga borsul incalzit separat. Se lasa la fiert inca 10 minute. Se potriveste de sare si se opreste focul.
- Dupa 15 minute se adauga verdeata tocata marunt.
Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.
Trebuie sa fii autentificat ca sa postezi un comentariu.