Ciocolata de casa

Te rugam sa astepti...
Postat de:
Postat in:
200 grame
Lapte praf
50 grame
Cacao
200 grame
Zahar
100 mililitri
Apa
100 grame
Unt
Ciocolata de casa

Recomandari, trucuri, secrete

  • procura ingrediente sanatoase de la mici producatori locali – vezi AICI
  • masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
  • dupa preferinta se poate adauga la final in compozitie (inainte de a fi turnata in forma) alune, nuci, etc.
  1. Se amesteca bine intr-un vas incapator laptele praf cu cacaoa.
  2. Intr-o cratita cu fundul gros se amesteca zaharul cu apa si se pune la foc. Cand incep sa apara bule de aer, se lasa timp de 3 minute sa fiarba, dupa care se adauga untul. Se mai lasa sa fiarba 2 minute apoi.
  3. Dupa cele 5 minute de fierbere (in total) se stinge focul. Se adauga treptat amestecul de lapte praf cu cacao. Se amesteca in continuu energic si se adauga tot amestecul de lapte praf cu cacao rapid, intrucat ciocolata se ingroasa foarte repede.
  4. Sa tapeteaza o tava / forma cu folie alimentara si se transfera ciocolata inca moale in acea tava / forma. Se niveleaza. Se lasa la racorit si apoi se da la frigider pentru cateva ore.
  5. Dupa ce s-a intarit la frigider, se scoate, se desface din folie si se taie dupa preferinta.
  6. Pofta mare! Scrie in comentarii cum prepari tu ciocolata, ce trucuri si secrete folosesti.

Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Nota Comentariile de pe acest site reflecta viziunile autorilor acestora si nu in mod necesar ale administratorului site-ului. Membrii sunt incurajati sa se abtina de la comportamente indezirabile si comentarii injurioase. Ne rezervam dreptul de a sterge oricand orice comentariu, fara instiintare si explicatii.

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt insemnate cu *

*
*

Inscrie-te acum!

Suntem ceea ce mancam. Sa invatam sa mancam sanatos!