Chec marmorat

Te rugam sa astepti...
Timp de preparare
20 min
Timp de gatire
40 min
Dificultate
usor
Portii
8 persoane
Servire
Desert
Postat de:
Postat in:
3 lingurite
Esenta vanilie
1 praf
Sare
2 linguri
Cacao
100 mililitri
Ulei floarea soareului
200 grame
Faina
200 grame
Zahar
5 bucati
Oua
1 lingurita
Praf de copt
Chec marmorat

Recomandari, trucuri, secrete

  • procura ingrediente sanatoase de la mici producatori locali – vezi AICI
  • masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
  • Ingredientele se scot din frigider cu o ora inainte de preparare.
  • Se foloseste o tava de 30 x 11.5 cm. Se umple doar 2/3 din tava, intrucat va creste la copt.
  • Odata introdus la cuptor, nu se deschide usa cuptorului mai devreme de 30 de minute.
  • Checul se verifica daca e copt cu ajutorul unei scobitoare. Se introduce scobitoarea in mijlocul checului. Cand iese curata, checul e gata.
  • Dupa scoatere, se lasa checul la racit in tava 10 minute, apoi se scoate pe un gratar sau se intoarce pe o parte si se lasa in continuare la racit.
  • Pentru a nu se faramita la taiere, lama cutitului se tine in apa fierbinte si apoi se sterge inainte de a taia checul.
  1. Se separa galbenusurile de albusuri si se plaseaza in doua boluri diferite.
  2. Peste albusuri se pune un praf de sare si se mixeaza pana continutul devine consistent. Treptat se adauga zaharul, continuand mixarea pana la topirea acestuia si pana cand compozitia devine ferma si lucioasa (ca de bezea).
  3. Peste galbenusuri se toarna treptat uleiul, amestecand continuu, pana la omogenizare.
  4. Amestecul de galbenusuri se toarna epste albusurile batute. Se adauga esenta de vanilie. Se mixeaza foarte usor, pana la omogenizare.
  5. Intr-un vas separat se amesteca faina cu praful de copt. Din acest amestec se dau la o parte 2 linguri de faina.
  6. Apoi faina se amesteca cu compozitia de oua si se amesteca foarte usor, de jos in sus, cu ajutorul unei spatule.
  7. Compozitia obtinuta se imparte in doua parti egale. Peste o parte se adauga cele 2 linguri de faina retinute anterior. Peste cealalta se adauga 2 linguri de cacao.
  8. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se plaseaza compozitia alternativ, pentru a obtine aspectul marmorat. (Se toara in centru o lingura de compozitie alba, apoi peste ea, in centru, se adauga o lingura de compozitie neagra. apoi din nou o lingura de compozitie alba si procesul se repeta pana la terminarea compozitiei. )
  9. Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade si se tine aproximativ 40 de minute. Inainte de a-l scoate se face checul cu scobitoarea. (Daca scobitoarea introdusa in mijlocul checului iese curata, checul este gata. )

Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Nota Comentariile de pe acest site reflecta viziunile autorilor acestora si nu in mod necesar ale administratorului site-ului. Membrii sunt incurajati sa se abtina de la comportamente indezirabile si comentarii injurioase. Ne rezervam dreptul de a sterge oricand orice comentariu, fara instiintare si explicatii.

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt insemnate cu *

*
*

Inscrie-te acum!

Suntem ceea ce mancam. Sa invatam sa mancam sanatos!