Bomboane jeleu din morcovi

Te rugam sa astepti...
Dificultate
mediu
Servire
Desert
Postat de:
Postat in:
1500 grame
Zahar
2 kilograme
Morcov
3 medii
Lamai
1 mica
Esenta portocale
Bomboane jeleu din morcovi

Retete, trucuri, secrete

  • Masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
  • Se adauga suc de lamaie pentru a pastra culoarea frumoasa a morcovului. In caz contrar, se oxideaza si devine maro.
  1. Se spala si curata morcovii, dupa care se rad pe razatoarea mica.
  2. Se cantareste morcovul ras si se adauga o cantitate egala de zahar. (Ex: Daca avem 1500 grame de morcov ras, adaugam 1500 grame de zahar.)
  3. Dupa 10-25 de minute, in momentul in care tot zaharul s-a topit, pentru fiecare 500 de grame de morcov cantarit initial se adauga sucul si coaja rasa de la o lamaie medie. (Daca avem 1500 grame de morcov adaugam sucul si coaja rasa de la 3 lamai medii.)
  4. Se tine pe foc timp de 1-2 ore, timp in care se amesteca usor spre a nu se lipi, pana cand tot siropul se evapora, iar compozitia luata intre degete devine lipicioasa.
  5. Se adauga esenta de portocale (sau vanilie) si se mai amesteca aproximativ 20 de minute. Apoi se ia de pe foc si se da cratita la rece.
  6. Cand compozitia e rece, se ia cate o lingurita din compozitie si se modeleaza sub forma de bila in palme. Apoi se tavaleste dupa preferinta prin zahar, nuca sau alune macinate, cocos, pesmet din biscuiti, cacao, etc.
  7. POFTA BUNA!

Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.

Lasă un răspuns

Nota Comentariile de pe acest site reflecta viziunile autorilor acestora si nu in mod necesar ale administratorului site-ului. Membrii sunt incurajati sa se abtina de la comportamente indezirabile si comentarii injurioase. Ne rezervam dreptul de a sterge oricand orice comentariu, fara instiintare si explicatii.

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt insemnate cu *

*
*

Inscrie-te acum!

Suntem ceea ce mancam. Sa invatam sa mancam sanatos!