- Dificultate
- mediu
- Servire
- Desert
- Postat de:
- Postat in:
- 18 ianuarie 2020
- 1500 grame
- Zahar
- 2 kilograme
- Morcov
- 3 medii
- Lamai
- 1 mica
- Esenta portocale
Retete, trucuri, secrete
- Masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
- Se adauga suc de lamaie pentru a pastra culoarea frumoasa a morcovului. In caz contrar, se oxideaza si devine maro.
- Se spala si curata morcovii, dupa care se rad pe razatoarea mica.
- Se cantareste morcovul ras si se adauga o cantitate egala de zahar. (Ex: Daca avem 1500 grame de morcov ras, adaugam 1500 grame de zahar.)
- Dupa 10-25 de minute, in momentul in care tot zaharul s-a topit, pentru fiecare 500 de grame de morcov cantarit initial se adauga sucul si coaja rasa de la o lamaie medie. (Daca avem 1500 grame de morcov adaugam sucul si coaja rasa de la 3 lamai medii.)
- Se tine pe foc timp de 1-2 ore, timp in care se amesteca usor spre a nu se lipi, pana cand tot siropul se evapora, iar compozitia luata intre degete devine lipicioasa.
- Se adauga esenta de portocale (sau vanilie) si se mai amesteca aproximativ 20 de minute. Apoi se ia de pe foc si se da cratita la rece.
- Cand compozitia e rece, se ia cate o lingurita din compozitie si se modeleaza sub forma de bila in palme. Apoi se tavaleste dupa preferinta prin zahar, nuca sau alune macinate, cocos, pesmet din biscuiti, cacao, etc.
- POFTA BUNA!
Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.
Trebuie sa fii autentificat ca sa postezi un comentariu.