Clorofila – beneficiile nenumarate ale curei cu clorofila

Stiai ca structura chimica a clorofilei este aproape identica cu structura chimica a hemoglobinei, fapt pentru care curele cu clorofila au un efect foarte sanatos asupra organismului uman?

STRUCTURA CHIMICA A CLOROFILEI

Stiai ca structura chimica a CLOROFILEI este aproape identica cu structura chimica a HEMOGLOBINEI?

Clorofila contine MAGNEZIU, iar hemoglobina contine FIER.

Ambele sunt compusi proteici. Clorofila este pigmentul VERDE din celulele plantelor, iar hemoglobina este pigmentul ROSU din celulele sangvine. Ambele au un rol esential in oxigenarea celulelor.

Datorita acestor asemanari, cea mai intensa actiune a clorofilei se exercita asupra sangelui uman. Nu intamplator se spune ca „sangele ROSU” se curata cu „sangele VERDE”. Ideea populara ca o cura de urzica, de leurda sau de spanac verde “innoieste sangele“ este asadar, cat se poate de adevarata. Clorofila declanseaza procese puternice de detoxifiere, favorizeaza asimilarea si fixarea mineralelor vitale, stopeaza infectiile. Aplicata extern, cicatrizeaza ranile si mareste viteza de regenerare a tesuturilor.

In prezent se estimeaza ca cine va reusi sa extraga, sa izoleze clorofila si sa o faca accesibila in alimente de uz comun, acela va domina industria alimentara si chiar farmaceutica a viitorului.

ARIA APLICATIILOR TERAPEUTICE A CLOROFILEI

Aria aplicatiilor terapeutice a clorofilei este extraordinar de vasta. Ea poate fi folosita cu succes in:

  • detoxifierea si purificarea organismului (respiratorie, gastro-intestinala, urinara, tegumentara, glandulara, limfatica)
  • incetinirea procesului de imbatranire
  • indepartarea metalelor grele din organism, protejarea impotriva radicalilor liberi, (actionand ca antioxidant) (e unul din cei mai importanti agenti chelatori din natura)
  • reducerea inflamatiei din organism (prin continutul bogat de vitamine A, C, E)
  • neutralizarea efectelor secundare ale radioterapiei si chimioterapiei, precum si ale radiatiilor provenite din alte surse cotidiene (radiatii electrice produse de televizor, computer)
  • imbunatatirea calitatii sangelui (prin asimilarea si fixarea mineralelor vitale, oxigenarea sa, stimularea producerii hemoglobinei)
  • normalizeaza echilibrul acido-bazic al organismului (magneziul din clorofila asigura alcalinizarea organismului)
  • oxigenarea organismului (magneziul din clorofila ajuta la transportul oxigenului la toate celulele si tesuturile corpulu)
  • stimularea sistemului imunitar (clorofilina din clorofila creste numarul si activitatea celulelor B si T, cu rol de aparare impotriva agentilor infectiosi)
  • vindecarea / cicatrizarea ranilor, marirea vitezei de regenerare a tesuturilor (prin stimularea cresterii tesutului granulomatos si a fibroblastilor)
  • combaterea mirosurilor neplacute asociate ranilor si ulceratiilor
  • reducerea durerii, iritatiei si mancarimii suprafetelor ranite
  • grabirea vindecarii arsurilor cauzate de caldura, substante chimice sau radiatii
  • prelungirea supravietuirii grefelor de piele
  • anticoagulare (efect usor)
  • descrestere a edemului
  • grabirea vindecarii ulcerelor gastroduodenale
  • tratarea eficienta a colitei spastice, a colitei ulcerative sau a sigmoiditei
  • combaterea bacteriei helicobacter pilori
  • regularizarea tranzitului intestinal la pacientii cu ulcer peptic
  • reducerea gazelor intestinale
  • tratarea pancreatitei
  • drenarea ficatului, ameliorarea hepatitei cronice (inclusiv fazele precirotice si cirotice)
  • imbunatatirea nivelului glucozei si ameliorarea diabetului
  • protejarea in fata carcinogenilor (factori care produc cancerul), eficienta in boala canceroasa si a tumorilor benigne
  • protejarea impotriva compusilor chimic toxici si a radiatiilor
  • impiedicarea cresterii microbilor (are efect bacteriostatic, mai ales in cazul microbilor anaerobi)
  • controlul infectiilor cavitatii bucale
  • tratarea sinuzitei acute si cronice
  • tratarea infectiilor vaginale
  • tratarea inflamatiilor colului uterin
  • tratarea leziunilor cronice rectale
  • tratarea endocarditei bacteriene
  • reducerea febrei tifoide
  • compensarea carentelor de calciu si magneziu
  • curatarea si luminarea tenului (actioneaza asupra acneei rebele si a sensibilitatii la infectii)
  • reglarea tulburarilor hormonale (inclusiv obezitatea care apare pe fondul unei dereglari hormonale)
  • favorizarea procesului respirator, ameliorarea astmului si a bronsitelor (inclusiv cele tabacice)
  • ameliorarea reumatismului cronic si degenerativ
  • ameliorarea gutei
  • combaterea oboselii si a asteniei de primavara
  • protejarea vaselor de sange impotriva sclerozarii
  • reducerea presiunii sangvine
  • reducerea aparitiei varicelor
  • reducerea aparitiei celulitei
  • eliminarea kilogramelor in exces (contine multe fibre care sunt digerate o perioada mai lunga de organism, oferind senzatia de satietate)
  • refacerea muschilor la persoanele care fac efort fizic (prin continutul ridicat de magneziu)
  • combaterea respiratiei urat mirositoare (e un deodorant natural)
  • cresterea accelerata a parului si unghiilor (datorita concentratiei ridicate de enzime vii si proteine vegetale)
  • cresterea nivelului de energie (contine multi nutrienti care favorizeaza productia de ATP – sursa de energie a organismului)
  • imbunatatirea memoriei

CONTRAINDICATII ALE UZULUI CLOROFILEI

  • diaree acuta
  • colita de fermentatie
  • colon sensibilizat
  • operatii de by-pass coronarian
  • tromboza

TERAPIA CU CLOROFILA

Terapia cu clorofila = administrarea pe cale orala a unor alimente sau extracte bogate in clorofila.

Terapia cu clorofila este una din cele mai simple terapii, cu efecte miraculoase asupra oganismului.

Se spune ca in vremuri indepartate, calugarii recomandau mirenilor sa zdrobeasca plante cu piatra si sa dea sucul obtinut copiilor care implineau varsta de 1 an, pentru a creste sanatosi si a avea o imunitate crescuta. La inceputul curei erau recomandate 5-10 picaturi diluate in ceai sau lapte, iar dupa 30 de zile doza crestea treptat, pana la 1 lingura diluata in 100 ml de lichid.

PLANTE CARE POT FI FOLOSITE IN TERAPIA CU CLOROFILA

Se folosesc frunze, tulpini, mladite tinere si verzi. Cu cat verdele plantei e mai intens, cu atat continutul de clorofila este mai ridicat. Exemple de plante:

  • salata verde
  • spanac
  • castravete
  • broccoli
  • kale
  • varza de bruxelles
  • patrunjel
  • marar
  • fenicul
  • menta
  • coriandru
  • frunze de telina
  • frunze de ceapa verde
  • frunze de usturoi
  • frunze de urzica
  • frunze de leurda
  • frunze de papadie
  • frunze de rucola
  • tulpini tinere de lucerna
  • mladite de grau (aprox 8 cm inaltime)
  • mladite de ovaz (aprox 8 cm inaltime)
  • mladite de orz (aprox 8 cm inaltime)

PROCURARE SI CONSUM

Desi clorofila poate fi procurata ca atare din comert sub forma de supliment lichid (extrase de clorofila), pulbere sau tablete (plante deshidratate si procesate), cel mai recomandat este consumul „crud” sau proaspat, sub forma de:

  • salate proaspete din verdeturi (la care se pot adauga uleiuri, sare, condimente, zeama de lamaie) (se consuma 1 salata pe zi, minim 2 luni)
  • bauturi si sucuri verzi (smoothie-uri)
  • extracte de clorofila preparate acasa (cure de 10-12 zile – vezi reteta curei mai jos)

Pentru un gust mai placut al bauturilor si extraselor de clorofila, se poate adauga zeama de lamaie si miere.

OBTINERE EXTRACT DE CLOROFILA

Extractul de clorofila poate fi obtinut prin mai multe metode:

  1. cu ajutorul unui storcator prin presare la rece (cel mai indicat, intrucat fibra este rupta cat se poate de delicat, fara a se distruge vitaminele si nutrientii, iar absorbtia se face mai repede si mai bine)
  2. cu ajutorul unui tocator electric (vezi reteta 1)
  3. prin tocare manuala si macerare (vezi reteta 2)
  4. prin zdrobire fara utilizarea metalului si macerare (vezi reteta 3)

Reteta 1

Un manunchi de plante verzi (cat se cuprinde intre degetul mare si aratator) se marunteste bine cu mixerul (3-5 minute) impreuna cu un pahar de apa plata sau de izvor (200 ml). Se filtreaza imediat printr-un tifon si se consuma imediat pentru a nu se oxida.

Reteta 2

Un manunchi de plante verzi (cat se cuprinde intre degetul mare si aratator) se toaca pe un fund de lemn. Plantele se pun apoi impreuna cu sucul lasat intr-un pahar cu apa plata sau de izvor si se lasa la macerat la temperatura camerei 6 ore. Apoi se filtreaza printr-un tifon si se consuma imediat.Reteta 3Un manunchi de plante verzi (cat se cuprinde intre degetul mare si aratator) se zdrobesc cu un sucitor de lemn pe un fund de lemn sau se zdrobesc intr-un mojar. Plantele se pun apoi impreuna cu sucul lasat intr-un pahar cu apa plata sau de izvor si se lasa la macerat la temperatura camerei 6 ore. Apoi se filtreaza printr-un tifon si se consuma imediat.

CURA CU CLOROFILA

Durata: 10-12 zile, efectele vazandu-se si dupa 5-6 zileMod de administrare: Cura cu clorofila poate fi simtita ca un soc de catre organism, ca atare trebuie facuta gradual.

  • ziua 1: 50 ml, in doza unica, pe stomacul gol, cu 30 de minute inaintea micului dejun.
  • ziua 2: 100 ml, baut in 2 reprize, pe stomacul gol, cu 30 de minute inaintea mesei de pranz si mesei de seara.
  • zilele 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11: se mareste doza cu cate 50 ml pe zi (150, 200, 250, 300 ml, etc), bauta in 3 reprize, pe stomacul gol, cu 30 de minute inaintea meselor.
  • ziua 12: se consuma cate 200 ml de clorofila, pe stomacul gol, cu 30 de minute inaintea fiecarei mese. In ultima zi de cura, pentru ca efectul detoxifierii sa fie mai puternic, se consuma doar orez fiert si sarat dupa gust.

Cele mai puternice efecte:

  • dezintoxicare (salata verde, frunze de leustean, frunzele de telina, frunze de macrisul iepurelui – folosite si la intoxicatiile cu mercur si plumb)
  • tonice (frunze de patrunjel, de telina, de urzica)

ALTE EFECTE SI RECOMANDARI

  • e indicat ca pe timpul curei sa se consume cat mai multe lichide, pentru o mai buna dezintoxicare
  • e indicat consumul progresiv de clorofila, crescand cantitatea ingerata cu cate 50 ml pe zi, pentru a evita confruntarea cu efecte adverse
  • se consuma imediat dupa preparare; nu se pastreaza in frigider
  • intrucat cura determina accelerarea tranzitului intestinal, poate aparea efectul de diaree. Intr-o astfel de situatie se recomanda micsorarea dozelor si consumul ceaiului de menta, coada racului
  • cura cu clorofila este interzisa persoanelor suferinde de tromboza sau care au suferit operatii de by-pass coronarian

Scrie-ne in comentarii!

Te rugam sa astepti...

Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.

Trebuie sa fii autentificat ca sa postezi un comentariu.

Inscrie-te acum!

Suntem ceea ce mancam. Sa invatam sa mancam sanatos!

%d