- Timp de preparare
- 60 min
- Timp de gatire
- 50 min
- Dificultate
- usor
- Servire
- Neprecizat
- Postat de:
- Postat in:
- 1 septembrie 2022

Recomandari, trucuri, secrete
- procura ingrediente sanatoase de la mici producatori locali – vezi AICI
- zarzavatul pentru ciorba pregatit astfel este foarte aromat si se pastreaza bine timp de cativa ani
Esti in grupul „Mananca sanatos – Sanatate pentru corp si creier”?
- Daca inca nu esti in grup, da click aici si alatura-te celei mai mari comunitati din Romania preocupate de alimentatia sanatoasa: Mananca sanatos – Sanatate pentru corp si creier | Facebook
- Iar daca gatesti acesta reteta de conopida in otet, mandreste-te in grup, plasand imagini cu ceea ce ai pregatit.
- Se spala bine legumele si verdeturile si sa lasa sa se scurga de apa.
- Rosiile se taie cubulete, dupa ce li s-a indepartat cotorul si coaja.
- Ardeii curatati de cotoare si seminte se toaca marunt.
- Morcovii decojiti se dau pe razatoarea mare.
- Restul radacinoaselor se dau pe razatoarea mica.
- Verdeturile se toaca marunt.
- Se amesteca toate intr-un vas mare. Se presara sarea peste ele si se lasa o ora, amestecand in ele din cand in cand.
- Se plaseaza apoi continutul in borcane, cu tot cu zeama lasata si se infileteaza capacele.
- Pe fundul unei cratite largi se aseaza un prosop. Se plaseaza borcanele deasupra si se toarna apa rece pana aproape de capace. Se da la foc potrivit.
- Cand apa incepe sa clocoteasca, se reduce focul si se lasa la fiert 50 de minute. Cand apa din cratita scade, se adauga alta apa clocotita.
- Dupa expirarea celor 50 de minute se lasa borcanele sa se raceasca lent in apa in care au fiert, acoperite cu o patura groasa.
- Spor la treaba! Scrie-ne in comentarii cum prepari tu zarzavatul pentru ciorbe.
Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.
Trebuie sa fii autentificat ca sa postezi un comentariu.