Paine cu maia

Te rugam sa astepti...
Timp de preparare
280 min
Timp de gatire
40 min
Dificultate
usor
Portii
4 persoane
Servire
Neprecizat
Postat de:
Postat in:
15 grame
Sare
200 grame
Maia
500 mililitri
Apa
750 grame
Faina
Paine cu maia

Recomandari, trucuri, secrete

  • Inainte de a pregati painea cu maia se testeaza maiaua, plasandu-se intr-un pahar cu apa. Ar trebui sa pluteasca.
  1. Se amesteca maiaua cu apa. Pastram deoparte 2 linguri din cantitatea de apa. Se adauga faina treptata pana se incorporeaza toata. Se obtine un aluat moale si lipicios.
  2. Se acopera aluatul cu un prosop si se lasa deoparte jumatate de ora. Apoi se framanta 10 minute.
  3. Se adauga sarea si cele 2 linguri de apa si se framanta pana se incorporeaza si aluatul devine elastic.
  4. Aluatul se pune intr-un castron uns cu ulei, se acopera cu un prosop si se lasa o ora deoparte.
  5. Dupa o ora, aluatul se intinde si se impatureste ca un plic. Se pune din nou in castron si se lasa 3 ore, acoperit cu o folie alimentara.
  6. Dupa 3 ore, aluatul se modeleaza sub forma dorita si se aseaza in tava, pe hartia de copt. Cuptorul se incalzeste la 200 de grade Celsius. Painea ramane in cuptor 30-40 de minute, pana cand se rumeneste coaja.
  7. Pofta mare! Scrie in comentarii cum prepari tu painea cu maia, ce trucuri si secrete folosesti.

Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.

Lasă un răspuns

Nota Comentariile de pe acest site reflecta viziunile autorilor acestora si nu in mod necesar ale administratorului site-ului. Membrii sunt incurajati sa se abtina de la comportamente indezirabile si comentarii injurioase. Ne rezervam dreptul de a sterge oricand orice comentariu, fara instiintare si explicatii.

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt insemnate cu *

*
*

Inscrie-te acum!

Suntem ceea ce mancam. Sa invatam sa mancam sanatos!