- Timp de preparare
- 280 min
- Timp de gatire
- 40 min
- Dificultate
- usor
- Portii
- 4 persoane
- Servire
- Neprecizat
- Postat de:
- Postat in:
- 11 noiembrie 2020

Recomandari, trucuri, secrete
- Inainte de a pregati painea cu maia se testeaza maiaua, plasandu-se intr-un pahar cu apa. Ar trebui sa pluteasca.
- Se amesteca maiaua cu apa. Pastram deoparte 2 linguri din cantitatea de apa. Se adauga faina treptata pana se incorporeaza toata. Se obtine un aluat moale si lipicios.
- Se acopera aluatul cu un prosop si se lasa deoparte jumatate de ora. Apoi se framanta 10 minute.
- Se adauga sarea si cele 2 linguri de apa si se framanta pana se incorporeaza si aluatul devine elastic.
- Aluatul se pune intr-un castron uns cu ulei, se acopera cu un prosop si se lasa o ora deoparte.
- Dupa o ora, aluatul se intinde si se impatureste ca un plic. Se pune din nou in castron si se lasa 3 ore, acoperit cu o folie alimentara.
- Dupa 3 ore, aluatul se modeleaza sub forma dorita si se aseaza in tava, pe hartia de copt. Cuptorul se incalzeste la 200 de grade Celsius. Painea ramane in cuptor 30-40 de minute, pana cand se rumeneste coaja.
- Pofta mare! Scrie in comentarii cum prepari tu painea cu maia, ce trucuri si secrete folosesti.
Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.
Trebuie sa fii autentificat ca sa postezi un comentariu.