Orez cu lapte

Te rugam sa astepti...
Timp de preparare
5 min
Timp de gatire
20 min
Dificultate
usor
Portii
4 persoane
Servire
Neprecizat
Postat de:
Postat in:
250 grame
Orez
500 mililitri
Lapte
500 mililitri
Apa
50 grame
Unt
150 grame
Zahar
10 grame
Zahar vanilat
1 lingurita
Scortisoara
Orez cu lapte

Recomandari, trucuri, secrete

  • se orneaza  dupa preferinta cu fructe din compot, dulceata, praf de scortisoara
  1. Se pune orezul la fiert in apa rece.
  2. Cand apa este aproape complet absorbita, se adauga laptele si se lasa orezul sa fiarba in continuare la foc mic. Se amesteca din cand in cand.
  3. Cand orezul e fiert, se adauga zaharul, untul si aromele. Se mai lasa pe foc 2-3 clocote. Apoi se ia de pe foc, chiar daca lichidul nu a scazut complet. El va fi absorbit ulterior, la racire.
  4. Pofta mare! Scrie in comentarii cum prepari tu orezul cu lapte, ce trucuri si secrete folosesti.

Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.

Trebuie sa fii autentificat ca sa postezi un comentariu.

Inscrie-te acum!

Suntem ceea ce mancam. Sa invatam sa mancam sanatos!