- Timp de preparare
- 15 min
- Timp de gatire
- 25 min
- Dificultate
- mediu
- Portii
- 4 persoane
- Servire
- Pranz
- Postat de:
- Postat in:
- 21 noiembrie 2020
- 1 kilogram
- Cartofi albi
- 3 bucati
- Ceapa
- 1 bucata
- Morcovi
- 1 bucata
- Ardei gras rosu
- 250 grame
- Bulion
- 500 grame
- Portocala
- 1 lingura
- Untura
- 10 fire
- Patrunjel
- 1 priza
- Cimbru
- 1 praf
- Sare
- 1 praf
- Piper praf

Recomandari, trucuri, secrete
- Se foloseste carne de porc de la garnita (din oala cu untura)
- Cartofii se spala si se pun la fiert cu tot cu coaja in apa cu sare.
- Carnea de porc se scoate din oala cu untura si se incalzeste intr-o tigaie, pana la topirea unturii. Apoi se scurge bine de untura.
- Se curata legumele si se taie. Ceapa se taie solzisori, cateii de usturoi se feliaza, morcovul si ardeiul rosu se taie cubulete.
- Se caleste ceapa cu o lingura de untura, impreuna cu usturoiul. Cand devine translucida, se adauga morcovul si ardeiul rosu.
- Dupa 6-8 minute se adauga pasta de roșii si o ceașcă de apa fierbinte. Se lasa la fiert pana cand sosul se reduce putin si se condimenteaza, dupa gust, cu piper si cimbru uscat.
- Apoi se adauga carnea si cartofii fierti, curatati de coaja si taiati cuburi mai mari. Se adauga si un catel de usturoi dat pe razatoare. Se mai lasa sa fiarba 5-6 minute, amestecand ingredientele usor, pentru a se intrepatrunde gusturile.
- Dupa stingerea focului, se adauga patrunjelul verde tocat marunt.
- Pofta mare! Scrie in comentarii cum prepari tu mancarea de cartofi cu carne de la garnita, ce trucuri si secrete folosesti.
Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.