- Timp de preparare
- 15 min
- Timp de gatire
- 25 min
- Dificultate
- mediu
- Portii
- 4 persoane
- Servire
- Pranz
- Postat de:
- Postat in:
- 21 noiembrie 2020
- 1 kilogram
- Cartofi albi
- 3 bucati
- Ceapa
- 1 bucata
- Morcovi
- 1 bucata
- Ardei gras rosu
- 250 grame
- Bulion
- 500 grame
- Portocala
- 1 lingura
- Untura
- 10 fire
- Patrunjel
- 1 priza
- Cimbru
- 1 praf
- Sare
- 1 praf
- Piper praf
Recomandari, trucuri, secrete
- Se foloseste carne de porc de la garnita (din oala cu untura)
- Cartofii se spala si se pun la fiert cu tot cu coaja in apa cu sare.
- Carnea de porc se scoate din oala cu untura si se incalzeste intr-o tigaie, pana la topirea unturii. Apoi se scurge bine de untura.
- Se curata legumele si se taie. Ceapa se taie solzisori, cateii de usturoi se feliaza, morcovul si ardeiul rosu se taie cubulete.
- Se caleste ceapa cu o lingura de untura, impreuna cu usturoiul. Cand devine translucida, se adauga morcovul si ardeiul rosu.
- Dupa 6-8 minute se adauga pasta de roșii si o ceașcă de apa fierbinte. Se lasa la fiert pana cand sosul se reduce putin si se condimenteaza, dupa gust, cu piper si cimbru uscat.
- Apoi se adauga carnea si cartofii fierti, curatati de coaja si taiati cuburi mai mari. Se adauga si un catel de usturoi dat pe razatoare. Se mai lasa sa fiarba 5-6 minute, amestecand ingredientele usor, pentru a se intrepatrunde gusturile.
- Dupa stingerea focului, se adauga patrunjelul verde tocat marunt.
- Pofta mare! Scrie in comentarii cum prepari tu mancarea de cartofi cu carne de la garnita, ce trucuri si secrete folosesti.
Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.
Trebuie sa fii autentificat ca sa postezi un comentariu.