Mancare de cartofi cu carne de porc de la garnita

Te rugam sa astepti...
Timp de preparare
15 min
Timp de gatire
25 min
Dificultate
mediu
Portii
4 persoane
Servire
Pranz
Postat de:
Postat in:
1 kilogram
Cartofi albi
3 bucati
Ceapa
1 bucata
Morcovi
1 bucata
Ardei gras rosu
250 grame
Bulion
500 grame
Portocala
1 lingura
Untura
10 fire
Patrunjel
1 priza
Cimbru
1 praf
Sare
1 praf
Piper praf
Mancare de cartofi cu carne de porc de la garnita

Recomandari, trucuri, secrete

  • Se foloseste carne de porc de la garnita (din oala cu untura)
  1. Cartofii se spala si se pun la fiert cu tot cu coaja in apa cu sare.
  2. Carnea de porc se scoate din oala cu untura si se incalzeste intr-o tigaie, pana la topirea unturii. Apoi se scurge bine de untura.
  3. Se curata legumele si se taie. Ceapa se taie solzisori, cateii de usturoi se feliaza, morcovul si ardeiul rosu se taie cubulete.
  4. Se caleste ceapa cu o lingura de untura, impreuna cu usturoiul. Cand devine translucida, se adauga morcovul si ardeiul rosu.
  5. Dupa 6-8 minute se adauga pasta de roșii si o ceașcă de apa fierbinte. Se lasa la fiert pana cand sosul se reduce putin si se condimenteaza, dupa gust, cu piper si cimbru uscat.
  6. Apoi se adauga carnea si cartofii fierti, curatati de coaja si taiati cuburi mai mari. Se adauga si un catel de usturoi dat pe razatoare. Se mai lasa sa fiarba 5-6 minute, amestecand ingredientele usor, pentru a se intrepatrunde gusturile.
  7. Dupa stingerea focului, se adauga patrunjelul verde tocat marunt.
  8. Pofta mare! Scrie in comentarii cum prepari tu mancarea de cartofi cu carne de la garnita, ce trucuri si secrete folosesti.

Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.

Trebuie sa fii autentificat ca sa postezi un comentariu.

Inscrie-te acum!

Suntem ceea ce mancam. Sa invatam sa mancam sanatos!