- Timp de preparare
- 5 min
- Timp de gatire
- 15 min
- Dificultate
- usor
- Portii
- 2 persoane
- Servire
- Desert
- Postat de:
- Postat in:
- 11 noiembrie 2020
Recomandari, trucuri, secrete
- se alege un lapte gras, 3,5% grasime, pentru ca desertul sa iasa cat mai cremos
- pentru ca grisul sa nu se arda, se amesteca viguros mereu pana cand se obtine consistenta dorita
- ideal este ca atunci cand grisul este inchegat dar inca fluid sa se ia de pe foc, pentru a se varsa mai bine in castroane
- Se serveste cu dulceata, gem, miere sau scortisoara deasupra, cald sau rece
- Intr-o oala incapatoare se toarna laptele, zaharul si semintele de la pastaia de vanilie. Se amesteca pana la dizolvarea laptelui si se incalzeste treptat pe foc, pana la punctul de fierbere.
- Cand laptele incepe sa fiarba se adauga treptat grisul in ploaie. Se da focul la mic si se lasa sa fiarba 15 minute. Se amesteca mereu cu telul pentru a nu se forma cocoloase. Se pastreaza la foc mic pana cand atinge consistenta dorita.
- Cand grisul este inchegat dar inca fluid se varsa in castronele. Se orneaza cu dulceata deasupra.
- Pofta mare! Scrie in comentarii cum prepari tu grisul cu lapte, ce secrete si trucuri folosesti.
Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.
Trebuie sa fii autentificat ca sa postezi un comentariu.