- Timp de preparare
- 5 min
- Timp de gatire
- 15 min
- Dificultate
- usor
- Portii
- 2 persoane
- Servire
- Desert
- Postat de:
- Postat in:
- 11 noiembrie 2020

Recomandari, trucuri, secrete
- se alege un lapte gras, 3,5% grasime, pentru ca desertul sa iasa cat mai cremos
- pentru ca grisul sa nu se arda, se amesteca viguros mereu pana cand se obtine consistenta dorita
- ideal este ca atunci cand grisul este inchegat dar inca fluid sa se ia de pe foc, pentru a se varsa mai bine in castroane
- Se serveste cu dulceata, gem, miere sau scortisoara deasupra, cald sau rece
- Intr-o oala incapatoare se toarna laptele, zaharul si semintele de la pastaia de vanilie. Se amesteca pana la dizolvarea laptelui si se incalzeste treptat pe foc, pana la punctul de fierbere.
- Cand laptele incepe sa fiarba se adauga treptat grisul in ploaie. Se da focul la mic si se lasa sa fiarba 15 minute. Se amesteca mereu cu telul pentru a nu se forma cocoloase. Se pastreaza la foc mic pana cand atinge consistenta dorita.
- Cand grisul este inchegat dar inca fluid se varsa in castronele. Se orneaza cu dulceata deasupra.
- Pofta mare! Scrie in comentarii cum prepari tu grisul cu lapte, ce secrete si trucuri folosesti.
Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.