- Timp de preparare
- 10 min
- Timp de gatire
- 5 min
- Dificultate
- usor
- Portii
- 2 persoane
- Servire
- Desert
- Postat de:
- Postat in:
- 11 noiembrie 2020
- 1 praf
- Scortisoara
- 6 linguri
- Ulei floarea soareului
- 3 linguri
- Smantana
- 1 pliculet
- Zahar vanilat
- 1 pliculet
- Zahar pudra
- 1 bucata
- Ou
- 4 felii
- Paine

Recomandari, trucuri, secrete
- Pe farfuria pe care se scot friganelele se plaseaza un servetel, ca sa absoarba uleiul.
- Desi reteta clasica de friganele se face cu lapte, in aceasta reteta laptele este inlocuit de smantana, care le face mai pufoase.
- In functie de cat de dulci se doresc friganelele, se regleaza cantitatea de zahar din compozitie.
- Optional, se pot servi cu frisca lichida deasupra, fructe de padure sau sos caramel.
- Friganelele sunt un desert usor de preparat, din feliile de paine care au inceput sa se intareasca.
- Intr-un castron se sparge oul si se adauga smanatana si zaharul vanilat. Se amesteca bine.
- Se pun 6 linguri de ulei intr-o tigaie pe foc, sa se incinga.
- Feliile de paine se inmoaie pe ambele parti in compozitia de ou si smantana si se pun apoi in uleiul incins. Se micsoreaza flacara, iar friganelele se intorc cu grija de pe o parte pe cealalata, ca sa nu se arda. Cand s-au rumenit, se scot pe o farfurie pe care s-a plasat un servetel, ca sa absoarba grasimea.
- Se aseaza pe farfuria pe care se vor servi si se pudreaza cu zahar pudra si scortisoara.
- Pofta mare! Scrie in comentarii cum prepari tu friganelele, ce trucuri si secrete folosesti.
Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.
Trebuie sa fii autentificat ca sa postezi un comentariu.