Nutrienti necesari – DEFICIENTE ALE MEMORIEI

DEFINITIE

DF

CAUZE

Potentialul memoriei se poate deprecia la persoanele stresate, depresive, drogate, la consumatorii in exces de alcool si tutun. Unul din principalii factori inhibitori ai memoriei este contactul cu radicalii liberi care provoaca tulburari grave in functiile cognitive ale creierului, indeosebi la persoanele varstnice.

MANIFESTARE / SIMPTOME

DFD

EVOLUTIE si TRATAMENT

DFD

EXPLICATII LEGATE DE DIETA

DFD

SUPLIMENTE

FD

UTILIZAREA PLANTELOR

Se recomanda consumul de Ginko Biloba sub forma de infuzie, tinctura sau drajeuri, care ajuta la buna functionare a creierului printr-o oxigenare in ritm constant.

Consumul de Ginseng siberian si Ginseng chinezesc sporeste agerimea mintii la persoanele extenuate fizic si psihic, consumat intr-o cura de maxim 30 de zile ca tinctura in alcool de 25% , cate 10-20 de picaturi de 3 ori pe zi, dupa mese.

Saschiul are de asemenea rol in activarea circulatiei sangvine la nivel cerebral si in prevenirea pierderii memoriei.

Salvia, consumata intr-o cura de 1 luna sub forma de ceaiuri, de 3 ori pe zi, dupa fiecare masa, actioneaza asupra cortexului cerebral , cu efecte benefice in oboseala mintala si in inviorarea memoriei.

Spirulina, schisandra si ventrilica constituie tonice eficiente in pastrarea tineretii creierului si a activitatii intelectuale.

Semintele de in imbunatatesc de asemenea activitatea cerebrala a cortexului, fiind o buna sursa de acid alfa-linoleic (ALA)

Uleiurile eterice din busuioc, cimbrisor, rozmarin si menta, folosite la pulverizarea incaperilor si la masaje aromoterapeutice au efect in pastrarea si in marirea capacitatii de concentrare.

Rezultate bune da si infuzia dintr-un amestec de paralute banuti (40g), cu coada soricelului (30g), cu patlagina (30g), cu tataneasa (30g), cu cicoare (20g), cu urzica (20g), cu menta (10g). Se consuma sub forma de infuzie facuta dintr-o lingurita de amestec la 250 ml de apa clocotita. Se infuzeaza 3 minute, se indulceste cu miere si se beau 2 cani pe zi.

La alcoolici si persoane intoxicate cu nicotina se recomanda pentru vitaminizare si dezintoxicare fie infuzie de catina (2 linguri fructe zdrobite la 500 ml apa clocotita, cu infuzare 20-30 de minute), fie decoct din macese (2 linguri fructe zdrobite intr-un litru de apa clocotita; se fierb 5 minute si se infuzeaza 10-15 minute).

Vezi aici tratamentul naturist FAVISAN pentru stimularea memoriei.

RECOMANDARI ALIMENTARE

FD

Vezi aici tratamentul naturist FAVISAN pentru stimularea memoriei

OBSERVATII FINALE

FD

Inscrie-te acum!

Suntem ceea ce mancam. Sa invatam sa mancam sanatos!