- Timp de preparare
- 50 min
- Dificultate
- usor
- Portii
- 3 persoane
- Servire
- Neprecizat
- Postat de:
- Postat in:
- 25 august 2020

Recomandari, trucuri secrete
- Procura ingrediente sanatoase de la mici producatori locali – vezi AICI
- Masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
- Cantitatea de faina poate varia usor, in functie de marimea oualor.
- Foile nu trebuie lasate sa se usuce prea mult, pentru a nu se sfarama la taiere.
- Cu cat foaia intinsa e mai fina, cu atat vom obtine taietei mai subtiri.
- Taieteii care nu se gatesc imediat, se lasa la uscat, dupa care se pastreaza in pungi de hartie, la loc uscat si racoros. Ulterior, se vor folosi asa uscati, aruncandu-i direct in supa / ciorba clocotita.
- Optional, taieteii pot fi taiati cu ajutorul masinii de taietei.
- Se pune faina intr-un castron, iar in mijlocul ei se face o adancitura, incare se pun ouale si sarea. Se amesteca treptat, dinspre mijloc, incorporand din ce in ce mai multa faina, pana cand aluatul se omogenizeaza.
- Se framanta aluatul pana cand nu se mai lipeste de maini si devine compact si elastic. Se strange sub forma de bila si se lasa apoi jumatate de ora sa se odihneasca, acoperit cu un stergar.
- Din intreaga cantitate se fac 3 portii. Fiecare portie se intinde cu ajutorul sucitorului pe un blat presarat cu faina. Se face o foaie cat mai subtire (2-3 milimetri) si se lasa sa se usuce aproximativ 10 minute.
- Se presara foaia cu faina, se ruleaza, dupa care se taie in suvite inguste. Se rasfira si apoi se lasa la uscat.
- Scrie in comentarii cum prepari tu taieteii de casa, ce trucuri si secrete folosesti.
Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.