- Timp de preparare
- 10 min
- Timp de gatire
- 20 min
- Dificultate
- usor
- Portii
- 4 persoane
- Servire
- Pranz
- Postat de:
- Postat in:
- 22 august 2020

Recomandari, trucuri, secrete
- Masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
- Se foloseste un cartof fainos, sfaramicios, ca pentru piure. El confera supei o consistenta cremoasa.
- Se consuma cu paine prajita sau crutoane.
- Se poate adauga smantana sau parmezan, dupa gust.
- Se foloseste smantana dulce, naturala cu minim 30% grasime. Nu se recomanda smantana de gatit sau cea fermentata, la galetusa, pentru ca se poate branzi.
- Mazarea spalata se pune la fiert intr-un litru de apa.
- Ceapa taiata solzisori se caleste in putin unt. Apoi se adauga deasupra cartofii, morcovii si telina rase pe razatoarea mare. Dupa ce se calesc cateva minute, se adauga peste mazare si se fierb pana devin usor de pasat.
- Toate legumele fierte se scurg si apoi se paseaza cu blenderul pana la obtinerea unui piure fin. Se adauga treptat (cate un polonic) din supa in care au fiert, pana la obtinerea consistentei dorite.
- Se adauga mararul tocat, sare si piper dupa gust.
- Pentru a nu prinde crusta, se adauga deasupra cateva cubulete de unt.
- Pofta mare! Scrie in comentarii cum pregatesti tu supa crema de mazare, ce trucuri si secrete folosesti.
Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.