- Timp de preparare
- 10 min
- Timp de gatire
- 30 min
- Dificultate
- usor
- Portii
- 1 persoane
- Servire
- Neprecizat
- Postat de:
- Postat in:
- 26 mai 2020
- 2 kilograme
- Fructe soc
- 2 kilograme
- Zahar
- 1 m
- Lamaie
- 3 litri
- Apa

Recomandari, trucuri, secrete
- Masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
- Fructele de soc sunt folosite in tratamentul obezitatii, gripei, constipatiei, herpesului, acneei, tulburarilor hormonale, psoriazisului si a multor alte afectiuni.
- Socul consumat in exces are un anumit grad de toxicitate, ca atare fructele proaspete, tinctura, sucul proaspat de soc trebuie consumate in doze mici.
- Siropul de soc nu e toxic intrucat prin fierbere substanta toxica din compozitie e distrusa. Se recomanda consumul sau cu prudenta, in doze mici, diluat cu apa, avand un puternic efect laxativ.
- Bobitele de soc se desfac de pe crengute si se spala in cateva ape.
- Se plaseaza intr-o oala cu apa si se lasa sa dea 2-3 clocote.
- Siropul obtinut se scurge, presand boabele pentru a extrage intreg sucul.
- Lichidul obtinut se pune intr-o oala cu zaharul (la 1 litru de apa se adauga 1 kg de zahar) si zeama de lamaie.
- Se fierbe pana incepe sa se ingroase usor, capatand consistenta unui sirop.
- Apoi se plaseaza in sticle si se pastreaza in loc racoros.
Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.