Clatite

Te rugam sa astepti...
Timp de preparare
5 min
Timp de gatire
15 min
Dificultate
usor
Portii
4 persoane
Servire
Desert
Postat de:
Postat in:
500 mililitri
Lapte
1 plic
Zahar vanilat
1 praf
Sare
250 grame
Faina
5 bucati
Oua
2 linguri
Ulei floarea soareului
Clatite

Recomandari, trucuri, secrete

  • procura ingrediente sanatoase de la mici producatori locali – vezi AICI
  • masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
  • se foloseste o cantitate egala de faina si oua (se cantaresc ouale)
  • se foloseste un praf de sare pentru a intensifica culoarea oualor si a da un plus de gust clatitelor
  • se foloseste lapte gras (3,5% grasime)
  • daca se doresc clatite de tip aperitiv, compozitia se face fara zahar
  • compozitia trebuie sa fie subtire precum o smantana lichida
  • daca compozitia are cocoloase, se trece prin strecuratoare (nu se indeasa cocoloasele prin strecuratoare)
  • inainte de a turna copmozitia, tigaia se unge cu ulei
  • inainte de a turna fiecare clatita in tigaie, se amesteca bine continutul de clatite din bol
  • se gatesc la foc mare
  • se tine aproximativ 30 de secunde pe fiecare parte (daca se tine prea mult pe foc se evapora apa si devine uscata)
  • clatitele se rastoarna pe o farfurie si, daca nu se umplu imediat, se acopera cu o folie de plastic (sau cu o alta farfurie intinsa) pentru a-si mentine umiditatea
  1. Se amesteca intr-un vas ouale cu faina, zaharul vanilat si sarea pana la omogenizare.
  2. Se adauga laptele si se amesteca pana la omogenizare.
  3. Se unge tigaia de clatite cu ulei, iar cand uleiul fumega se adauga un polonic din compozitie. Se inclina tigaia, in asa fel incat compozitia sa se distribuie uniform.
  4. Cand clatita este facuta pe o parte, se intoarce pe cealalta.
  5. Scrie in comentarii ce trucuri si secrete folosesti tu cand prepari clatitele.
  6. Pofta mare!

Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Nota Comentariile de pe acest site reflecta viziunile autorilor acestora si nu in mod necesar ale administratorului site-ului. Membrii sunt incurajati sa se abtina de la comportamente indezirabile si comentarii injurioase. Ne rezervam dreptul de a sterge oricand orice comentariu, fara instiintare si explicatii.

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt insemnate cu *

*
*

Inscrie-te acum!

Suntem ceea ce mancam. Sa invatam sa mancam sanatos!