- Timp de preparare
- 20 min
- Timp de gatire
- 40 min
- Dificultate
- mediu
- Portii
- 8 persoane
- Servire
- Pranz
- Postat de:
- Postat in:
- 1 ianuarie 2021
- 1 praf
- Sare
- 1 L
- Bors
- 10 fire
- Leustean
- 10 fire
- Patrunjel
- 3 linguri
- Bulion
- 1 bucata
- Ardei gras alb
- 1 bucata
- Ardei gras rosu
- 2 bucati
- Ceapa
- 2 bucati
- Pastarnac
- 2 bucati
- Patrunjel radacina
- 2 bucati
- Morcov
- 4 litri
- Apa
- 1 kilogram
- Scarita de porc afumata

Recomandari, trucuri, secrete
- Scarita se spala, se taie si se lasa 5 minute in apa fierbinte, ca sa mai iasa din sara si din gustul afumat. Apoi se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Se spumuieste pana se alege toata spuma.
- Se curata si se pregatesste ceapa, morcovul, patrunjelul, pastarnacul, ardeii si cartofii. Se taie cubulete mai mari sau mai mici, dupa caz.
- Cand carnea este patrunsa, se adauga in ciorba ceapa, morcovii, patrunjelul radacina si pastarnacul.
- Separat se pune borsul intr-o oala si se pune la foc sa dea in clocot. Cand legumele s-au patruns, se adauga borsul fierbinte si se lasa sa dea cateva clocote.
- Dupa 5 - 10 minute se adauga cartofii si ardeii. Cand acestia sunt fiertii se adauga bulionul.
- Potrivim cu sare si adaugam la final patrunjelul si leusteanul tocat.
Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.