Ciorba cu scarita afumata

Te rugam sa astepti...
Timp de preparare
20 min
Timp de gatire
40 min
Dificultate
mediu
Portii
8 persoane
Servire
Pranz
Postat de:
Postat in:
1 praf
Sare
1 L
Bors
10 fire
Leustean
10 fire
Patrunjel
3 linguri
Bulion
1 bucata
Ardei gras alb
1 bucata
Ardei gras rosu
2 bucati
Ceapa
2 bucati
Pastarnac
2 bucati
Patrunjel radacina
2 bucati
Morcov
4 litri
Apa
1 kilogram
Scarita de porc afumata
Ciorba cu scarita afumata

Recomandari, trucuri, secrete

  • Procura ingrediente sanatoase de la mici producatori locali – vezi AICI
  • Masoara rapid ingredientele folosind tabelul de AICI
  • Inainte de a fi pusa la fiert, scarita se portioneaza si se pune 5 minute in apa fierbinte, pentru a iesi din ea sarea si gustul afumat.
  1. Scarita se spala, se taie si se lasa 5 minute in apa fierbinte, ca sa mai iasa din sara si din gustul afumat. Apoi se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Se spumuieste pana se alege toata spuma.
  2. Se curata si se pregatesste ceapa, morcovul, patrunjelul, pastarnacul, ardeii si cartofii. Se taie cubulete mai mari sau mai mici, dupa caz.
  3. Cand carnea este patrunsa, se adauga in ciorba ceapa, morcovii, patrunjelul radacina si pastarnacul.
  4. Separat se pune borsul intr-o oala si se pune la foc sa dea in clocot. Cand legumele s-au patruns, se adauga borsul fierbinte si se lasa sa dea cateva clocote.
  5. Dupa 5 - 10 minute se adauga cartofii si ardeii. Cand acestia sunt fiertii se adauga bulionul.
  6. Potrivim cu sare si adaugam la final patrunjelul si leusteanul tocat.

Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.

Lasă un răspuns

Nota Comentariile de pe acest site reflecta viziunile autorilor acestora si nu in mod necesar ale administratorului site-ului. Membrii sunt incurajati sa se abtina de la comportamente indezirabile si comentarii injurioase. Ne rezervam dreptul de a sterge oricand orice comentariu, fara instiintare si explicatii.

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt insemnate cu *

*
*

Inscrie-te acum!

Suntem ceea ce mancam. Sa invatam sa mancam sanatos!